Forma-1

Kubica még nem biztos a visszatérésben

"Nem tudom" - felelte Robert Kubica a napokban arra a kérdésre, hogy visszatérhet-e a Formula-1-be, és ha igen mikor. Bár a válasz nem jelent kategorikus cáfolatot, minden bizonnyal növeli majd azok táborát, akik szkeptikusan állnak a súlyos balesetéből lábadozó Kubica visszatéréséhez.

A héten korábban már kiderült, a lengyel pilóta rehabilitációja felgyorsulhat, hiszen újabb operációt hajtanak végre a sérült kezén.

Ennek a hírnek az eredményeként keltek szárnyra olyan pletykák, hogy a lengyel versenyző esetleg már a szezonzáró Brazil Nagydíjon autóba ülhet, miközben más források határozottan tagadták azt, hogy Kubica még az idán visszatérhetne a Reanult-ba.

A helyzetet bonyolítja, hogy Eric Boullier csapatfőnök nincsen megelégedve Nick Heidfeld teljesítményével (a veterán német helyettesíti ugye Kubicát), alig várja, mikor térhet végre vissza vitathatatlanul első számú pilótája a csapathoz.

"Szeretek célokat kitűzni magam elé, amikor csak lehetséges" - mondta Kubica. "Ám most inkább nem tennék lyesmit, túl sok körülménytől függ az állapotom. Fogalmam sincs, mikor térhetek vissza, csak bízom a minél sikeresebb rehabilitációban, és nem győzök hálálkodni a Reanult-nak, hogy tartja a helyem a csapatnál."