NB I

Kilátástalan játékkal kapott ki otthon a Ferencváros

A fővárosi zöld-fehérek immár Nagy Tamás vezetésével pocsék játékkal szenvedtek 2-1-es vereséget hazai pályán a kulturáltan játszó Haladástól.

Nagy küzdelem volt az Üllői úton

Az ideiglenesen megbízott vezetőedző, Nagy Tamás átszervezte a Ferencvárost. A Haladás ellen kimaradt az eddigi elsőszámú kapus Ranilovics, Végh őrizte a zöldek kapuját. További változást jelentett, hogy a Prukner kedvenceként számon tartott Maróti csak kispados volt, csakúgy, mint Csizmadia. A felállás szerint három támadó, Somalia, Pölöskey és Oláh rohamozta a vendégek kapuját. Rohamokkal azonban a vendégek kezdtek, miután Vujovics 5 perc után a 16-os jobb oldalán befordult a bámészkodó Otten mellett, és mielőtt Rodenbücher odaért volna, 14 méterről ballal a jobb sarokba lőtt (0-1).

A 11. percben Lisztes egy gyönyörű szabadrúgás után a felső lécet találta telibe, ennek ellenére sem mondható, hogy a Ferencvárosnál a játékban sok minden változott volna az edzőváltástól. Fél óra elteltével Somalia beadása csúszott le, ami Rózsa meglepetésére a kapufáról pattant ki az alapvonalon túlra. Öt perccel a vége előtt Oláh indította Somaliát a bal oldalon, aki jól tartotta meg a labdát, amit végül Lisztes lőtt, de középre, így Rózsa fogta a labdát. A félidőben a Haladás 1-0-s vezetéssel vonulhatott az öltözőbe az Üllői úton. A játék képe sokat a második félidőben sem változott, a Ferencváros próbálkozott, a Haladás pedig többnyire higgadtan hatástalanította a kísérleteket. Az 56. percben megduplázta a vezetését a Haladás: Kenesei gurított vissza egy szélről bepasszolt labdát, és Halmosi ballal, 18 méteről kilőtte a jobb sarkot (0-2).

A 63. percben így is nagy esélyt kapott az FTC, ugyanis Marian Slukát reklamálásért második sárgával kiállította a játékvezető. A 71. percben Rósa indította Pölöskeyt, aki visszajátszott jobbról középre, ahol Guzmics Richárd vállal levette a labdát, Iványi pedig sokak megdöbbenésére büntetőt adott. A tizenegyest Rósa a bal felső sarokba bombázta (1-2).

A gól után nagy nyomás alá helyezte a Ferencváros a Haladás kapuját, de jól állt a lábán a vendégek védelme. A 86. percben Jovanovic jobb oldali beadását Oláh az égbe fejeli hat méterről, Félix ismétel szintén fejjel középről, de Rózsa hatalmas bravúrral szögletre mentett. Az utolsó percben még Junior szabadrúgása csattant a kapufán, de az eredmény már nem változott, így Haladás megtartotta mindhárom pontot, és győzelemmel távozott az Üllői útról.

OTP Bank Liga
6. forduló
Ferencváros-Haladás 1-2 (0-1)
Gólszerző: Vujovics (5.), Halmosi (56.) ill Rósa (72.-11-esből)