Premier League

Jaaskelainen hibája is segítette a Manchester Cityt, jöhet Bogdán? - videó

Idegenben tudott nyerni a Manchester City a Bolton ellen a Premier League második fordulójában. A vendégek David Silva lövése és Jussi Jaaskeleinen nagy hibája után szereztek előnyt, amit kétgólosra tudtak növelni, de így is izgalmassá tette a meccset a Wanderers.

A Boltoné volt az első lehetőség: Eagles 3. percben elvégzett szabadrúgása majdnem megtréfálta Joe Hartot, de Lescottal együtt menteni tudott a kapus. Ezt követően azonban átvette az irányítást a Manchester City, előbb egy közeli lövést kellett védenie Jaaskelainennek, majd Agüero lőtt egy lapos jobb oldali beadás után nagy helyzetben fölé.

Edin Dzdeko ünnepli a gólját Jussi Jaaskelainen és Knight mellett a Bolton-Manchester City mérkőzésen a Premier League-ben 2011 augusztusában

A 26. percben aztán megszerezték a vezetést a vendégek, David Silva távolról lőtt, és a labda pont a finnek hazai kapusa előtt pattant, aki furcsa mozdulattal befelé segítette azt a hálóba. Az ilyen hibák segíthetnek Bogdán Ádámnak abban, hogy a következő fordulóban esetleg ne a padra kelljen leülnie. (0-1)

Továbbra is fölényben maradtak Agüeróék, bő félóra után épp az argentin csatár fejelt kicsivel a jobb kapufa mellé. A 37. percben így is nőtt a vendégelőny, Barry távolról bombázott a bal felső sarokba. (0-2)

A mérkőzés képe alapján meglepetésszerűen szépített a Bolton: Petrov bal oldali lapos beadását Klasnic szép mozdulattal, maga alól lőtte a védők lábai között a kapuba. (1-2)

A második félidő elején Dzeko erőszakossága révén újra nőtt a Manchester City előnye, miután a bosnyák csatár Milner ívelése után megküzdött Knighttal a labdáért, elvitte mellette, és laposan a jobb alsóba lőtt. (1-3)

Az újra megnőtt hátrány ellenére a hazaiak lendületbe jöttek, több helyzetet is kialakítottak, és a 63. percben Davies kapufáról bepattanó fejesével újra közelebb zárkóztak. (2-3)

A folytatásban egyes szakaszokban a Wanderes, más időszakokban a City irányított, de inkább utóbbiaknak voltak lehetőségeik Kolarov, Yaya Touré és Johnson révén. Gólt egyikük sem szerzett, de így is nyerni tudott a Roberto Mancini együttese. 

Premier League, 2. forduló
Bolton Wanderers-Manchester City 2-3 (1-2)
gólszerzők: Klasnic (39.), Davies (63.), illetve Silva (26.), Barry (38.), Dzeko (47.)
Wolverhampton Wanderers-Fulham 2-0 (2-0)
gólszerzők: Doyle (42.), Jarvis (45.)
Norwich City-Stoke City 1-1 (1-0)
gólszerzők: De Laet (37.), illetve Jones (90.)
kiállítva: Barnett (64., Norwich City)
Chelsea-West Bromwich Albion 2-1 (0-1)
gólszerzők: Anelka (53.), Malouda (83.), illetve Long (4.)
Aston Villa-Blackburn Rovers 3-1 (2-0)
gólszerzők: Agbonlahor (12.), Heskey (24.), Bent (67.), illetve Pedersen (52.)
Everton-Queens Park Rangers 0-1 (0-1)
gólszerzők: T. Smith (31.)
Swansea City-Wigan Athletic 0-0
Arsenal-Liverpool 0-2 (0-0)
gólszerzők: Ramsey (78., öngól), Suarez (90.)
piros lap: Frimpong (70., Arsenal)
Sunderland-Newcastle United 0-1 (0-0)
gólszerzők: Taylor (62.)
piros lap: Bardsley (89., Sunderland)
hétfőn játsszák:
Manchester United-Tottenham Hotspur 21:00