NB I előzetes

Perics a somogyi derbin is villoghat

  • Göbölyös János
megosztom

Az OTP Bank Liga 6. fordulójában szombaton öt mérkőzést rendeznek. A szerdán a Videotonnal döntetlent játszó Siófok az egy héttel ezelőtt hazai pályán az Újpest ellen szintén egy pontot szerző Kaposvárt látja vendégül.

A helyiek somogyi rangadóként tartják nyilván a Siófok és a Kaposvár aktuális bajnoki mérkőzéseit, és ezt a megjelölést most a tabellán elfoglalt helyük is alátámasztja.OTP Bank Liga 6. forduló
BFC Siófok–Kaposvári Rákóczi
Siófok, 08.20., szombat, 19.00  Vezeti: Takács János (Demeter J., Tóth I.) Hathárom-tipp: x
Öt-öt pont, azonos a győzelmek, döntetlenek és vereségek száma, a Kaposvárnak kettővel rosszabb a gólkülönbsége, ezért áll előtte a 10. helyen a Siófok. Utóbbi csapat egy hét alatt nem kis bravúrt hajtott végre azzal, hogy veretlen maradt a tavalyi ezüstérmes és a bajnok ellen, azaz Paksról elhozott, a Videoton ellen pedig otthon tartott egy pontot. A Rákóczi játéka a tavaszihoz mérten akadozik, esélyét gyengíti, hogy vendégként legutóbb április elején nyertek bajnokit, azóta hat vereség a mérlegük. Ami viszont a kaposváriak mellett szól: Milan Perics egyelőre marad a klub játékosa, a góllövőlistát öt találattal vezető szerb csatár kölcsönadási árában ugyanis nincs megegyezés a spanyol másodosztályú Gimnastic Tarragonával.
Óriási értéke van a Paks és a Videoton elleni pontoknak – nyilatkozott Horváth Károly, a Siófok szakmai igazgatója a sonline.hu-nak. – Hogy jó formában vagyunk, azt csak akkor lehet kijelenteni, ha pontot vagy pontokat szerzünk a Rákóczi ellen. Ehhez azonban fel kell kötnünk azt a bizonyos fehérneműt. Az ellenfelünket kiváló, első osztályú játékosok alkotják, ennek megfelelően készülünk.

A kaposváriak az utóbbi három, Siófokon rendezett somogyi derbin veretlenek maradtak, előbb 2–0-ra, majd 5–2-re nyertek, tavalyi pedig 0–0 volt a végeredmény.
A Siófok nagyon jól erősített a nyáron, több meghatározó játékost is igazolt – fogalmazott Sisa Tibor, a Kaposvári Rákóczi vezetőedzője. – Ennek megfelelően nagyon erős kerettel rendelkezik, így egy igen szervezett, egységes csapat vár ránk. Szeretnénk, ha végre idegenből is pontosan térnénk haza, jól tudjuk, hogy ehhez bizony minden játékosunknak maximális koncentrációval, fegyelemmel és odaadó futballal kell kirukkolnia.

Forma-index*
Az elmúlt öt mérkőzés alapján
ellenfél eredmény pontszám
SIÓFOK      
Pápa 0-2 0  
Újpest 2-0 2  
Győr 0-1 0  
Paks 1-1 1,25  
Videoton 0-0 1  
Aktuális forma-index*   0,85  
KAPOSVÁR      
Ferencváros 2-2 1  
Kecskemét 0-4 0  
Videoton 2-0 2  
Pápa 0-1 0  
Újpest 2-2 1  
Aktuális forma-index*   0,80  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Megpróbáljuk számszerűsíteni, melyik csapat milyen formában várja az aktuális bajnoki mérkőzését. Az értékelésnél mindig a legutóbbi öt találkozót vesszük figyelembe, a különböző meccseket más-más nehézségi fokozatba soroltuk. A győzelemért kétszer annyi pontszám jár, mint a döntetlenért, ha ezt tétmérkőzésen vendégként éri el a csapat, azt 0,5 illetve 0,25 ponttal jutalmazzuk. Az átlagolás után (az öt meccs összpontszámát elosztjuk öttel) a végeredmény megmutatja az adott együttes aktuális formáját. A tévedés jogát természetesen fenntartjuk, hiszen bármikor történhet meglepetés. De hát, ettől (is) izgalmas a játék.

Pontozási rendszer
A legutóbbi öt mérkőzésen elért győzelmekért (és döntetlenekért) kapható pontok
Bajnokok Ligája 3,0 (1,50)
Európa Liga 2,5 (1,25)
NB I 2,0 (1,00)
Magyar Kupa 2,0 (1,00)
Egyéb nemzetközi 2,0 (1,00)
Szuperkupa 1,5 (0,75)
Ligakupa 1,0 (0,50)
Egyéb hazai 1,0 (0,50)
megosztom