NB I előzetes

Pakson a bravúrban, Győrben a matekban hisznek

  • Göbölyös János

Az OTP Liga 6. fordulójában szombaton öt mérkőzést rendeznek. A múlt héten a Siófok ellen döntetlent elérő Paks ismét hazai pályán játszik, ezúttal a százszázalékos teljesítménnyel rendelkező Győrt fogadja.

Az újpesti győzelem után sokan biztosra vették, hogy a fárasztó nemzetközi kupaszereplést követően a paksiak fejben is felfrissültek, visszaállnak a tavaszi ritmusra, és elkezdenek nyerni. A siófokiak biztos, hogy nem ezt a logikai menetet követték, hiszen elhoztak egy pontot a tavalyi ezüstérmes otthonából, amelynek így most kellene pótolnia a veszteséget. Pechjére az eddig hibátlan mutatóval bíró Győr lesz az ellenfél, bár némi előnyt jelenthet a paksiak számára, hogy saját közönségük előtt lépnek pályára.

OTP Bank Liga 6. forduló
MVM Paks–Győri ETO


Paks, 08.20., szombat, 18.00
Vezeti: Alvaro Garcia Miquel (Viszokai L., Márton Zs.)
Hathárom-tipp: x

"Következő ellenfelünk a Győr remekül kezdte a bajnokságot" – tért rá a szombati találkozóra Kis Károly vezetőedző. - "Eddigi teljesítményük igen figyelemreméltó, hiszen az öt fordulóból begyűjtötték mind a tizenöt pontot, tehát száz százalékosak. Ebből adódóan a lecke fel van adva. Nagyon jól szervezett csapat ellen fogunk játszani, Csertői Aurél kitűnően rakta össze együttesét. Ahhoz, hogy megállítsuk a győriek menetelését, bravúrra lesz szükség, de én bízom a csapatban."

Kis Károly, a paksiak edzője (Archív)
Bartha László, a paksiak középpályása a paksifc.hu-n adott nyilatkozatában kiemelte, hogy egyik csapat sem verhetetlen, éppen ezért a győriek sorozata is megszakad egyszer, reményei szerint most:

"Ők eddig száz százalékosak, de már rengetegszer elmondtuk, hogy ebben a bajnokságban bárki, bármikor, bárkit elverhet. Mi azért már vagyunk olyan csapat, amelyiktől tartani kell, remélem, ezt bizonyítani is tudjuk. Eddig kijött nekik a lépés, de minden sorozat megszakad egyszer. Hazai pályán megverhetjük a Győrt, bízom benne nagyon."

 Győrben szigorúan tartják magukat ahhoz a futballban gyakran idézett, nem túl magas szintű matematikai megállapításhoz, miszerint egy góllal többet kell rúgni, mint az ellenfél, és akkor megvan a meccs. A hangsúly az ,,egy”-en van, és ezt a tételt az ETO tendenciózusan alkalmazza, mind az öt mérkőzését minimális különbséggel nyerte, de ezért a maximális pontszámot kapta. Márpedig ez a lényeg, a gólözönt, a látványt a folyamatos sikerélmény, az ezzel járó jó hangulat alapozhatja meg. Utóbbiakban pedig nincs hiány Győrben:

"Az egyik legösszeszokottabb, legmasszívabb csapathoz utazunk, ahol nagyon jó az összhang, a mentalitás" – fogalmazott Csertői Aurél, az ETO vezetőedzője a klub honlapján. - "Figyelemre méltó eredményeik vannak az elmúlt időszakból a paksiaknak, de mi szeretnénk folytatni a jó sorozatunkat, mindent meg fogunk tenni azért, hogy hatodszor is győztesen hagyjuk el a pályát. Tudom, hogy sokan várják vissza a csapatba Dudás Ádámot, de miután a héten még nem tudott száz százalékos edzésmunkát végezni, ezért nem változtatok a Vasas elleni csapaton."

Forma index (a legutóbbi öt mérkőzés alapján)*
Paks-Győr
  ellenfél eredmény pontszám
PAKS      
  Hearts 1-1 1,25
  Pápa 1-1 1
  Hearts 1-4 0
  Újpest 2-0 2,5
  Siófok 1-1 1
Aktuális forma-index:*     1,15
GYŐR      
  Dunajska Luzna 1-0 2
  Újpest 1-0 2
  Haladás 1-0 2
  Siófok 1-0 2,5
  Vasas 3-2 2
Aktuális forma-index:*     2,10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Megpróbáljuk számszerűsíteni, melyik csapat milyen formában várja az aktuális bajnoki mérkőzését. Az értékelésnél mindig a legutóbbi öt találkozót vesszük figyelembe, a különböző meccseket más-más nehézségi fokozatba soroltuk. A győzelemért kétszer annyi pontszám jár, mint a döntetlenért, ha ezt tétmérkőzésen vendégként éri el a csapat, azt 0,5 illetve 0,25 ponttal jutalmazzuk. Az átlagolás után (az öt meccs összpontszámát elosztjuk öttel) a végeredmény megmutatja az adott együttes aktuális formáját. A tévedés jogát természetesen fenntartjuk, hiszen bármikor történhet meglepetés. De hát, ettől (is) izgalmas a játék.

Pontozási rendszer
A legutóbbi öt mérkőzésen elért győzelmekért (és döntetlenekért) kapható pontok
Bajnokok Ligája 3,0 (1,50)
Európa Liga 2,5 (1,25)
NB I 2,0 (1,00)
Magyar Kupa 2,0 (1,00)
Egyéb nemzetközi 2,0 (1,00)
Szuperkupa 1,5 (0,75)
Ligakupa 1,0 (0,50)
Egyéb hazai 1,0 (0,50)