Kajak-kenu vb

Molnár Péterért világbajnok párja szorít Szegeden

  • VNA

Szakértő pár. Kétszeres világbajnok, aki ráadásul tudja, hogy mit jelent Szegeden világbajnokságot nyerni. Tudják kiről van szó?

A fenti bevezetőben Molnár Péter kedveséről, Patyi Melindáról írtunk, aki 2006-ban a kajak négyessel 200 méteren volt aranyérmes, és aki a vb-honlapjának adott nyilatkozatában reméli, hogy párja dobogós lesz a világbajnokság vasárnapi döntőjében.

- Mit tud hozzátenni egy szakmabeli pár a sikeres világbajnoki szerepléshez?
- Azt, hogy annyit ad magából, amennyit a társa igényel. A telefonom mindig be van kapcsolva, és bármikor kéznél vagyok, ha szüksége van rám – mondta Patyi Melinda. – Az edzője mellett természetesen én vagyok ilyenkor a támasza. A verseny előtt kérdezte, hogy milyen érzés ennyi ember előtt szerepelni, mi vár rá majd itt Szegeden. De ahogy látom, ő is magányos farkas. Én is ilyen voltam. Az edzőm és Paksy Timi segítségét kértem a nehezebb pillanatokban.

- Mit szól a középfutamos szerepléséhez, az összességében negyedik legjobb időhöz?
- Fantasztikus. Tavaly még látható különbség volt közte és Ed McKeever között. Most már elhiszi: ő is képes ugyanazon a szinten versenyezni, mint a világbajnok. Tényleg csak nüanszok döntenek.

- A döntőre mit tippel?
- Neki nem mondom, de szerintem dobogós lesz. Nagyon jó formában van, jó a hangulata, és a szegedi közönség szeretete hatalmas segítség.