Chelsea

Mikel a csapattal maradt, Villas-Boas a lelkierejét dicséri

John Obi Mikel továbbra sem akar hazautazni Nigériába, ehelyett inkább a Chelsea-vel készül - elsőként a West Bromwich elleni mérkőzésre - annak ellenére, hogy édesapját elrabolták, és váltságdíjat követelnek érte. A Kékek menedzsere, André Villas-Boas szerint a középpályás hatalmas lekierőről tesz tanúbizonyságot.

Mikel a Stoke elleni első fordulós mérkőzés előtt egy nappal tudta meg edzőjétől és ügynökétől, hogy az édesapja eltűnt, de ennek ellenére vállalta a játékot a Britannia Stadionban. Azóta sem hagyta el csapatát, noha már biztos, hogy emberrablás történt, és váltságdíjat követelenek Michael Obiért. André Villas-Boas, a Chelsea menedzsere szerint addig amíg a középpályás vállalja a játékot, ő játszatni fogja, mert elfogadja a döntését.

"Csak az alapján tudok ítélni, amit a játékosom mond nekem, és a Stoke ellen Mikel játékra alkalmasnak érezte magát. Az emberek rengeteg személyes csalódáson és más dolgon mennek át az életük során, és vannak játékosok, akik ilyenkor is szeretnek játszani, mert a pályán jól érzik magukat, és egy időre el tudnak szakadni a többi gondtól. Mindenki másképp reagál egy ilyen helyzetre. Egyesek azonnal elutaznak, mások inkább maradnak, és ennek nem az az oka, hogy ki akarják vonni magukat az eseményekből. Ez az ő döntésük" - mondta a szakember.