Kajak-kenu vb

Márciusban buliztam legutóbb, de nagyon megérte - Tóth Dávid

A szegedi kajak-kenu világbajnokság szombati döntőiben a több mint tízezres magyar közönség újabb világbajnokot köszönthetett: Kulifai Tamás és Tóth Dávid nagy bravúrt végrehajtva zsebelte be a K-2 500 méter aranyát. A délutáni sajtótájékoztatón Tóth Dávid elmondta, hogy nagy bulis hírében, de ebben az évben erre márciusban volt legutóbb lehetősége, de a lemondás világbajnoki aranyat eredményezett.

Tóth Dávid nagy bulis, de ebben az évben erre márciusban volt legutóbb lehetősége, de a lemondás vb-aranyat eredményezett

"Nagyot kellett mennünk a döntőben, de tudtuk, hogy összejöhet, mert az előfutam alapján már a dobogóra vártuk magunkat. Hatvan méterrel a vége előtt én már libabőrös voltam, mert éreztem, hogy megvan a győzelem. Rengeteget köszönhetünk edzőinknek, Fábiánné Rozsnyói Katalinnak és Fábián Lászlónak, ez az ő sikerük is. No és az áldozatos munkáé. Én márciusban buliztam legutóbb, de nagyon megérte, hogy a hétvégeket pihenéssel és a hétköznapokat kemény munkával töltöttem. Meglett az eredménye" - mondta nevetve a 26 éves újdonsült világbajnok.