Kajak-kenu vb

Lecsúszott a dobogóról a Kovács-Csipes duó

  • DA

Némi meglepetésre csak a negyedik helyen végzett a Kovács-Katalin-Csipes Tamara alkotta női kajak kettes az 500 méteres döntőben a szegedi kajak-kenu világbajnokságon. Csipes révén Magyarország ugyanakkor újabb olimpiai kvótát szerzett (Kovács már gyűjtött egyet a négyes tagjaként), így ezek száma a női kajakosoknál ötre nőtt.

A szám címvédői a magyarok voltak, a legutóbbi két vébén a Szabó Gabriella, Kozák Danuta egység nyert, most a favoritokat megelőzve az osztrákok (Yvonne Schuring, Viktoria Schwarz) diadalmaskodtak a lengyel és német páros előtt.

A futam után Kovács Katalin profi módon állt oda a sajtó elé nyilatkozni. „Természetesen csalódottak vagyunk, hiszen az Európa-bajnoki győzelem után nem erre számítottunk. Extrém időjárási viszonyok uralkodnak a Maty-éren, hiszen oldal-hátszél van, ilyen körülmények között nem is edzettünk még. Egy sportoló életében az a legfájóbb, amikor nem tudja kiadni magából a maximumot. Sajnos most mi rossz taktikát választottunk. Ilyen a sport” – mondta Kovács Kati.