Bundesliga előzetes

Hajnalék Ballackék ellen, a Bayern és a Dortmund kötelező feladat előtt

A címvédő BVB hazai pályán javíthatja ki a Hoffenheim elleni bukást, a Bayern München a Hamburg ellen bizonyíthat az Allianz Arénában, Hajnal Stuttgartja a Leverkusen ellen lép pályára.

Hajnal Tamás és Michael Ballack küzdenek a labdáért a VfB Stuttgart és a Bayer Leverkusen Bundesliga-mérkőzésén 2011-ben

Augsburg-Hoffenheim
szombat 15:30
hatharom-tipp: 2
A még veretlen, de nyeretlen Augsburg az elmúlt fordulóban a címvédő Dortmundot két vállra fektető Hoffenheimet fogadja. Az esélyek a vendégek mellett szólnának, ám a Bundesliga 2-ből feljutó együttes korántsem tűnik megilletődöttnek, így szoros összecsapásra számíthatunk.

Werder Bremen-Freiburg
szombat 15:30
hatharom-tipp: 1
Az előző fordulóban a Leverkusentől 1-0-s vereséget szenvedő Werder Bremen a Freiburgot fogadja szombaton, amely egy ponttal szerénykedik a tabella végén. Thomas Schaaf, a hazaiak vezetőedzője nem bízná a véletlenre az összecsapás kimenetelét.

"A saját feladatunkra kell összpontosítanunk, nyomás alatt kell tartanunk az ellenfelet, és hibára kényszeríteni őket. Nagy előrelépést várunk az elmúlt szezon után, azon dolgozunk, hogy a védekezést és a támadást is tökéletesítsük” – nyilatkozta a 12 éve a Werdert irányító Schaaf.

Bayern München-Hamburger SV
szombat 15:30
hatharom-tipp: 1
A hét közben BL-selejtezőben a Zürichet verő Bayern München azt a Hamburgot fogadja, amely eddig egy döntetlent és egy vereséget könyvelhet el. Jerome Boateng különleges meccsre készül, hiszen korábban három évig a mostani ellenfélnél, a hamburgiaknál futballozott.

"A fontos, hogy hazai pályán begyűjtsük a három pontot, csodálatos időszakot töltöttem a HSV-nél, sokat köszönhetek a klubnak, ezért alig várom az összecsapást. Jól érzem magam a Bayernnél, de mivel 3 hónapig sérült voltam, szükségem van a tétmérkőzésekre, hogy újra formába lendüljek" – tette hozzá a védő.

Borussia Dortmund-Nürnberg
szombat 15:30 (Eurosport 2)
hatharom-tipp: 1
A címvédő Borussia Dortmund a Nürnberget látja vendégül, a hazaiak egyértelműen ki akarják javítani a Hoffenheim elleni botlásukat. Jürgen Kloppék 17 mérkőzés óta veretlenek hazai pályán, de a mester még nem teljesen elégedett csapatának játékával.

"Meg kell határozni jelenlegi helyzetünket, és tudomásul kell venni, hogy ez nem elég. A letámadás és a visszatámadás nem működik megfelelően" – jelentette ki Klopp, aki elsősorban Robert Lewandowskitól várhatja a gólokat, aki az elmúlt szezonban mindkét találkozón betalált Raphael Schäfer kapujába. Ezúttal viszont a Nürnberg kapuját Patrick Rakovsky fogja őrizni.

VfB Stuttgart-Bayer Leverkusen
szombat 15:30
hatharom-tipp: X
A VfB Stuttgart-Bayer Leverkusen összecsapás is izgalmasnak ígérkezik, hiszen a hazaiak még veretlenek, míg a vendégek még keresik az összhangot az új vezetőedzővel.

Robin Dutt szerint a hazaiak lendülete a nyári szünetben sem tört meg.

"A stuttgartiak ott folytatták, ahol az előző szezont befejezték. Nagyon stabil és jó formában lévő együttesről van szó. Úgy vélem, a szezon végén az első hat helyezett között fogjuk őket találni" – jövendölte a Leverkusen edzője.

Természetesen Bruno Labbadia, a VfB trénere is az ellenfél dicséretével kezdte: "A Bayer a liga legszűkebb elitjéhez tartozik, jó futballt játszanak, igen magas színvonalon. A csapat már tavaly összeállt, most pedig a csúcsra törnek. A hangulat a Schalke elleni legutóbbi hazai találkozón is remek volt, most is hasonlóban reménykedek. A célunk az, hogy mint csapat jól futballozzunk, és újra örömöt szerezzünk a közönségünknek" – jegyezte meg Labbadia, aki minden bizonnyal kezdőként számít Hajnal Tamásra.

1. FC Köln-Kaiserslautern
szombat 18:30 (Eurosport 2)
hatharom-tipp: X
Az eddig egyedül pont nélkül álló 1. FC Köln a Kaiserslauternt fogadja. Podolskiéknak mindenképpen meg kellene szerezniük a három pontot, amennyiben meg akarják kezdeni a felzárkózást. Ez nem tűnik lehetetlen feladatnak, hiszen a ’Lautern is mindössze egy pontot gyűjtött idáig.