NB I előzetes

Ha gólok, akkor Kecskemét és Kispest

  • Göbölyös János

Az OTP Bank Liga 6. fordulójában szombaton öt mérkőzést rendeznek. A legutóbb Paksról egy pontot elhozó Kecskemét a múlt héten a Ferencvárost verő Honvédot fogadja.

Gólzáporos mérkőzés várható Kecskeméten

A Kecskemét egy héttel ezelőtt a bajnokság addigi legváratlanabb sorozatát szakította meg azzal, hogy pontot vett el a Pécstől. Tomiszlav Szivics csapatának erejét mutatja, hogy miután már a félidő derekán kétgólos hátrányba került, felállt a padlóról, szünet előtt egyenlített, és a végén a döntetlent érő gólt is megszerezte. Most hazai pályán kellene hasonló energiákat mozgósítani, azzal a különbséggel, hogy a pécsihez hasonló, ellazsált húsz-huszonöt perc a Honvéd ellen végzetes lehet. Tudja ezt az edző is, aki a klub honlapján adott nyilatkozatában nem kertelt, kötelezőnek tartja a három pont megszerzését, már csak a két csapat korábbi egymás elleni eredményei miatt is:

"Csak a győzelem az elfogadható eredmény! – mondta határozottan a KTE szerb vezetőedzője. - Tudjuk, hogy a Honvéd nagyszerűen szerepel a bajnokságban, azonban bízom a fiúkban. Pécsen is tanúbizonyságát adták annak, hogy tudnak csapatként küzdeni, ha kell harcolni egymásért, a csapatért. Erejüket mutatja, hogy idegenben, kétgólos hátrányból is fel tudtak állni. Nem szeretem a statisztikákat, de most az is mellettünk szól, hogy amióta az NB1-ben szerepel a KTE, bajnoki mérkőzésen még nem szenvedett vereséget a Honvédtól."

OTP Bank Liga 6. forduló
Kecskeméti TE–Budapest Honvéd Kecskemét, 08.20., szombat, 19.00
Vezeti: Veizer Roland (Berettyán P., Horváth R.)
Hathárom-tipp: 1
Tököli Attila már nem téma Kecskeméten, a válogatott csatár a hét közben Zalaegerszegre szerződött (pénteken egy félidőt már játszott is), ezért aztán Szivicsnek sem kell a jövőben sakkoznia, hogy játszassa, be vagy lecserélje a tavaszi kecskeméti formájától messze került játékost. Hogy Tököli távozása mekkora veszteség, az csak később derül ki (mint ahogy az is, mennyit nyert vele a Zete), az viszont tény, hogy a Videoton elleni Szuperkupa-döntőn előadott nagyjelenete óta szakadt meg valami közte és a KTE között, azóta – legalább is az eddigi fordulókban – csak árnyéka volt önmagának.
Nem úgy a kongói Francis Litsingi és a közép-afrikai Foxi Kethevoama, akiket meghívtak hazájuk válogatottjába, rájuk tehát plusz munka is vár szeptemberben.

Ivan Lovrics számára különleges mérkőzés lesz a kecskeméti, hiszen korábban két évig a KTE játékosa volt, most viszont azért lép pályára, hogy legyőzze volt együttesét.

"Jó csapatunk volt, jól éreztem ott magam, megnyertük az NB II-es bajnokságot – emlékezett vissza a kispestiek védője a Kecskeméten töltött időszakra. - A szurkolók közül volt aki szeretett, volt aki nem, de hát ez mindig ilyen. Jó csapatnak tartom a Kecskemétet, de mintha még nem lennének formában, ezt ki kellene használni. A csapatunk hangulata kiváló, de milyen is lehetne négy győzelem után?
Supka Attila a honvedfc.hu-n arra a kérdésre, hogy milyen mérkőzést vár szombaton, tömören csak annyit mondott: nehezet.

"A legjobban támadó csapat otthonába látogatunk, amelyik hazai környezetben bárkit képes megverni – folytatta a Honvéd vezetőedzője. – A kecskemétiek most is megtalálták a megfelelő embereket a megfelelő posztokra. Bízom a csapatomban, egészséges önbizalommal rendelkezünk, és most is eredményes játékot szeretnénk mutatni.

Forma index (a legutóbbi öt mérkőzés alapján)*
KTE-HONVÉD
  ellenfél eredmény pontszám
KECSKEMÉT      
  Aktobe 0-0 1,50
  Kaposvár 4-0 2
  Diósgyőr 2-1 2,50
  Debrecen 0-1 0
  Pécs 2-2 1,25
Aktuális forma-index*     1,45
HONVÉD      
  U21 válogatott 2-1 1
  Haladás 4-2 2,5
  Vasas 4-0 2
  Zalaegerszeg 4-0 2,5
  Ferencváros 1-0 2
Aktuális forma-index*     1,80

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Megpróbáljuk számszerűsíteni, melyik csapat milyen formában várja az aktuális bajnoki mérkőzését. Az értékelésnél mindig a legutóbbi öt találkozót vesszük figyelembe, a különböző meccseket más-más nehézségi fokozatba soroltuk. A győzelemért kétszer annyi pontszám jár, mint a döntetlenért, ha ezt tétmérkőzésen vendégként éri el a csapat, azt 0,5 illetve 0,25 ponttal jutalmazzuk. Az átlagolás után (az öt meccs összpontszámát elosztjuk öttel) a végeredmény megmutatja az adott együttes aktuális formáját. A tévedés jogát természetesen fenntartjuk, hiszen bármikor történhet meglepetés. De hát, ettől (is) izgalmas a játék.

Pontozási rendszer
A legutóbbi öt mérkőzésen elért győzelmekért (és döntetlenekért) kapható pontok
Bajnokok Ligája 3,0 (1,50)
Európa Liga 2,5 (1,25)
NB I 2,0 (1,00)
Magyar Kupa 2,0 (1,00)
Egyéb nemzetközi 2,0 (1,00)
Szuperkupa 1,5 (0,75)
Ligakupa 1,0 (0,50)
Egyéb hazai 1,0 (0,50)