Kajak-kenu vb

Simán jutott tovább a Csipes-Kovács páros

  • VNA

Továbbra is hibátlan a magyar csapat mérlege pénteken délelőtt, a női kajak kettesek 500 méteres versenyében Csipes Tamara és Kovács Katalin fölényesen nyerte futamát, így középdöntős.

Összesen 33 hajóegység nevezett a női kajak kettesek 500 méteres versenyében, így ebben a számban sem volt lehetőség a direkt döntőbe jutásra. A Csipes Tamara - Kovács Katalin egység már rögtön az első futamban helyet kapott, ahol hamar egyértelművé vált, hogy a mieink miért számítanak a szám egyik legfőbb esélyesének. Féltávnál ugyan még szoros volt a verseny, de aztán a Dimon-Honvéd versenyzői alaposan rákapcsoltak és mindenkit maguk mögött hagyva több mint egy hajóhossz előnnyel nyerték meg futamukat. A magyar lányokat ma 12.25-től kezdve ismét láthatjuk, ekkor kerül sor a középdöntőre, ahol az első három hely egyike jelentheti a döntőbe jutást.

Az erejüket be kellett osztani, hiszen a középfutam mellett még egy-egy döntő (Csipes Tamara K-1 1000 m, Kovács Katalin K-4 500 m) várt a mieinkre, akik éppen annyit adtak ki magukból, amennyi kellett a futamgyőzelemhez. „Jó pályát mentünk, de tartalékoltunk. Hosszú ez a nap, oda kell figyelnünk a részletekre” - árulta el a vb-honlapjának nyilatkozva Kovács Katalin, aki Csipes Tamarához hasonlóan elégedett volt a párossal.