Kártérítés

Közel egymillió eurót követel a Rapid petárdával megdobott kapusa

  • MTI

Kártérítést követel a Rapid Wien és az Austria Wien labdarúgókluboktól a kapus Georg Koch, aki 2009 márciusában azért vonult vissza, mert maradandó egészségkárosodást okozott neki, hogy 2008 augusztusában - a két együttes összecsapásán - az Austria szurkolói megdobták egy petárdával.

A Kurier napilap pénteken azt írta, a német hálóőr a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) közbenjárásával 912 ezer euróról szóló keresetet nyújtott be a két egyesület ellen. Koch azért követel ennyi pénzt, mert a támadás következtében halláskárosodást szenvedett és a mai napig egyensúlyproblémákkal küzd. A FIFA megerősítette, hogy a korábban a Rapidban védő Koch benyújtotta kártérítési igényét, a nemzetközi szervezet ugyanakkor további részleteket nem közölt az üggyel kapcsolatban.

Koch pályafutása során élvonalbeli és másodosztályú német csapatokban is szerepelt, de megfordult a holland PSV Eindhovenben, valamint a horvát Dinamo Zagrebben is. Elmondása szerint egészségügyi problémái egyértelműen az Austria drukkereinek petárdás akciójára vezethetőek vissza.