Kajak-kenu vb

Korisánszky Dávid megnyerte futamát - középdöntős

  • VNA

A kenu egyesek 500 méteres versenyében Korisánszky Dávid is folytatta a remek délelőtti magyar szereplést, futamát megnyerve jutott tovább a középdöntőbe.

Háromból három. Ennyi a magyar kajak-kenusok eddigi mérlege a pénteki napon. A kenu egyesek 500 méteres versenyében Korisánszky Dávidért szurkolhattunk. Ludasi Róbert mindössze 18 esztendős tanítványa remekül szerepelt a harmadik előfutamban, ahol győzni tudott. Ebben a számban a futam megnyerése sem volt azonban elég a döntőbe kerüléshez, így az idén 1000 méteren ifjúsági világbajnoki címet nyerő Korisányszky a ma délben sorra kerülő középdöntőben is érdekelt lesz.

"Amikor beálltam a rajtba azt mondtam magamban: húú ez már a világbajnokság! De végig nagyon jól éreztem magam, és örülök, hogy meg tudtam csinálni azt, amit Robi bával megbeszéltünk, és amire képes vagyok. A válogatón egész jó időt sikerült eveznem, így bizakodó vagyok a versennyel kapcsolatban. A tesóm (Péter, a szerk.) is azt mondta: ad azt, amit tudsz és akkor nem lesz baj. Remélem így lesz!” - nyilatkozta a szegedi világbajnokság honlapjának a futam után a magyar versenyző.