Kajak-kenu vb

Kilencedik helyen végzett a Korisánszky-Kozmann duó C-2 500 méteren

A Korisánszky Péter-Kozmann György kenu kettes 500 méteren a kilencedik, utolsó helyen végzett a pénteki döntőben a nem olimpiai versenyszámban a szegedi kajak-kenu világbajnokságon.

A magyar páros féltávnál még a hatodik helyen haladt, de aztán fokozatosan visszacsúszott, végül az utolsó, kilencedik helyen zárták a versenyt. Győztek a románok, az azeri és a német egység előtt.

„Nem ezért jöttünk, de így alakult. A szél sem nekünk kedvezett. A felkészülésünk és a fizikumunk alapján egyáltalán nem erre számítottunk. Csak azt tudjuk mondani, gratulálunk a győzteseknek” – nyilatkozta Kozmann György a vb hivatalos honlapjának.

A péntek délutáni program egyébként a női K-4 500 méter B-döntőjével, valamint az 1000 méteres C és B-döntőkkel kezdődött. Dombvári Bence a K-1 1000 méter B-döntőjében a negyedik helyet szerezte meg. Bence nagyot ment, de mint mondta, egy kicsit eltaktikázta magát. „A közepén nem lett volna szabad ennyire elszállnom, elvitt a hév, a végén pedig megfogott a szembeszél. De a közönség előtt le a kalappal. Köszönöm, hogy ennyire szerettek” – mondta Dombvári.

Kajak-kenu világbajnokság, Szeged
Férfi kenu páros 500 m
1. Liviu-Alexandru Dumitrescu-Lazar, Victor Mihalachi (Románia) 1:45.524 p
2. Szerhij Bezuglij, Makszim Prokopenko (Azerbajdzsán) 1:46.178
3. Peter Kretschmer, Kurt Kuschela (Németország) 1:46.802
...9. KOZMANN GYÖRGY, KORISÁNSZKY PÉTER 1:50.258