Kajak-kenu vb

Hűtőkamionokkal és párakapukkal a hőség ellen

  • VNA
megosztom

Hűtőkamionokat és párakapukat rendeltek a helyszínre az olimpiai kvalifikációs világbajnokság szervezői. A kánikula és az erős UV-B sugárzás miatt a nézőket is óvatosságra intik.

Pénteken is 33-34 fokos kánikula várható a szegedi kajak-kenu világbajnokság helyszínén, mindehhez erős UV-B sugárzás is társul. A szervezők emiatt több óvintézkedést is hoztak, és a nézőket is elővigyázatosságra intik.
Az év legfontosabb hazai sporteseményének helyszínén péntektől párakapukat állítanak fel, sőt több hűtőkamion is szolgálatba áll, amelyekben főleg a sportolók, illetve a szervezőgárda vízkészletét próbálják hidegen tartani. Az elmúlt napokban olyan sok folyadékot fogyott a világbajnokságon, hogy több tízezer palackos ásványvíz utánpótlást is rendeltek a szervezők.

A világbajnokság pénteken, szombaton és vasárnap zajló döntőire több tízezer szurkolót várnak. Azt kérik a Maty-érre kilátogató emberektől, hogy a meleg mellett figyeljenek az erős UV-B sugárzásra is. Érdemes laza, de a test nagy részét eltakaró öltözékben, illetve kalapban felülni a lelátókra, és ajánlott a fényvédőkrém, valamint a napszemüveg használata. A nagyobb nemzetközi, illetve hazai sportesemények gyakorlatától eltérően a MOL Kajak-Kenu Világbajnokság helyszínére bárki bevihet magával vizet és üdítőt, akár otthon is össze lehet csomagolni a frissítőket.

megosztom