Átigazolás

Hargreaves és a West Brom előrehaladott tárgyalásokat folytatnak

Egyre valósíznűbb, hogy a Gera Zoltánt és Fülöp Mártont is foglalkoztató West Bromwich Albionban folytatja a pályafutását Owen Hargreaves. Roy Hodgson, a WBA menedzsere biztos abban, hogy a Manchester Unitednél szinte állandóan sérült középpályás meg fog felelni az orvosi vizsgálaton, és képes lesz a Premier League-ben jó teljesítményre.

Azt követően, hogy szerződése lejártával ingyen elengedte a Manchester United, a West Brom volt az első klub, amely felvette a kapcsolatot Hargreaves-zel. Azóta a játékos újra tárgyalt Dan Asworth-szel, a WBA sportigazgatójával, és Roy Hodgson menedzser szerint van esély a megegyezésre.

Owen Hargreaves vesz részt a Manchester United egyik edzésén 2008-ban

"Dan és Owen megbeszélései pozitív irányba mutatnak" - mondta a szakember, aki elmondása szerint nem aggódik a középpályást korábban gyakorlatilag évekre a pálya mellé kényszerítő térde miatt.

"Úgy gondoljuk, hogy újra képes lesz jó teljesítményre az élvonalban, és nagyon szeretnénk őtt leigazolni. Egyelőre még csak egy kisebb orvosi vizsgálaton vett részt, és természetesen egy rendes vizsgálatra is szükség lesz, mielőtt esetleg szerződést kötnénk. De úgy gondolom, azzal sem lesz gondja, már eddig is mindent megtett, hogy bebizonyítsa a csapatorvosunknak, hogy egészséges."

Hargreaves Kanadában született, és ott is kezdte a futballt, de felnőttként már a Bayern Münchenben mutatkozott be. A Bajorokkal négyszeres bajnok, háromszoros kupagyőztes volt, valamint tagja volt a 2000-01-es idényben BL-győztes együttesnek is. 2007-ben lépett pályára először angol klubban, a Manchester Unitedben, noha ekkorra már hat éve rendszeresen játszott az angol válogatottban. Az első manchesteri idényében még a bajnoki címet és BL-nyert csapat meghatározó tagja volt, azóta azonban a sérülések miatt alig-alig játszott.