Bajnokok Ligája

Fegyelmi eljárás indult Arséne Wenger ellen

  • MTI
megosztom

Fegyelmi eljárást indított pénteken az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) Arsene Wenger, az Arsenal vezetőedzője ellen, mert a francia szakember megszegte az eltiltásával járó korlátozásokat csapata keddi Bajnokok Ligája-mérkőzésén.

Wenger az olasz Udinese ellen 1-0-ra megnyert selejtezős összecsapáson csak a VIP szektorban foglalhatott helyet, az előző idényben ugyanis egymeccses eltiltással sújtották, mert az FC Barcelonával szemben elveszített nyolcaddöntős párharc után élesen kritizálta a visszavágót vezető bíró tevékenységét. A szakvezető azonban kedd este mobiltelefonon kommunikált, sms-eket küldött a kispadon őt helyettesítő Boro Primorac másodedzőnek, s ezzel az UEFA tájékoztatása szerint megsértette az érvényben lévő büntetésére vonatkozó szabályokat.

"Az UEFA fegyelmi szabályzata kimondja, hogy az eltiltott vezetőedző semmilyen formában nem kommunikálhat csapata tagjaival a mérkőzés alatt, s kizárólag a lelátóról követheti a játékot." - áll az európai szövetség közleményében, amely szerint az UEFA illetékesei a félidőben figyelmeztették Wengert.

A 61 esztendős szakvezető kedden úgy nyilatkozott, a szabályzat nem egyértelmű, az ő értelmezésében mindenben az előírások szerint cselekedett. Az UEFA hétfőn tárgyalja az ügyet, s nagy valószínűséggel meghosszabbítja Wenger eltiltását, az Arsenal már pénteken jelezte, fellebbezni fog az ítélet ellen.

A BL-csoportkörbe jutásért zajló párharcok visszavágóit jövő kedden és szerdán rendezik, az Arsenal szerdán lép pályára Udinében.

megosztom