Bundesliga előzetes

Favre csúcsdöntésre, Magath előrelépésre készül

A Bundesligát remekül kezdő Borussia Mönchengladbach a Wolfsburgot fogadja, és győzelme esetén valaha volt legjobb rajtját produkálhatja.

Nagy harc várható péntek este - Fotó: AFP

A Borussia Mönchengladbach-VfL Wolfsburg összecsapással kezdődik a Bundesliga 3. fordulója. Bár két forduló után a tabella nem sok mindent mond, a csapatok egymás után állnak a 4. és az 5. helyen. A vendégek szakvezetője meg van győződve arról, hogy ellenfelük idén nem a kiesés ellen fog küzdeni.

„A Mönchengladbach az én meglátásom szerint nem a kiesés ellen fog küzdeni, a szezon egyik meglepetéscsapata lehetnek. A Bayern elleni jó teljesítményük csak a balszerencsén múlt, hogy pont nélkül maradt. Amennyiben az első két fordulóban nyújtott teljesítményünket folytatjuk, idén előrébb léphetünk a tabellán” – mondta Felix Magath, a wolfsburgiak trénere.

A vendégek egyik kulcsjátékosa, Koo Ja-Cheol biztosan nem léphet pályára péntek este.

„Egyelőre várakozunk, hogy mikor tud becsatlakozni a tréningekbe. Reméljük, jövő héten már visszatér közénk."

Patrick Ochs szintén csak kedd óta edz a csapattal, az ő szereplése Magath elmondása szerint az ő szereplése is kérdéses.

Az ellenfél azonban nem fogja könnyen adni magát, ugyanis amennyiben hazai pályán begyüjtenék a három pontot, az minden idők legjobb mönchengladbachi Bundesliga-rajta lenne.

„Nagy öröm lenne a drukkereink számára, ha sikerülne a győzelem. Én akkor lennék elégedett, ha három forduló után hét ponttal állnánk. Csak ez foglalkoztat” – mondta Lucien Favre a hazaiak részéről.

Bundesliga
3. forduló
Borussia Mönchengladbach – VfL Wolfsburg 20:30 (tv: Eurosport2, élő)
Borussia Mönchengladbach: ter Stegen – Jantschke, Nordtveit, Dante, Daems – Rupp, Marx, Neustädter, Arango – Reus, Hanke
VfL Wolfsburg: Benaglio – Haszebe, Kjaer, Russ, Schäfer – Dejagah, Träsch, Josue, Szalihamidzsics – Helmes, Mandzukic
Hathárom-tipp: 2