Átigazolás

Falcao 40 millió euróért az Atlético Madridba szerződött - hivatalos

A spanyol együttes Sergio Agüero pótlására megvette az FC Portótól a kolumbiai támadót, akit hétfőn mutatnak be a sajtó képviselőinek.

Falcao Madridban folytatja - hivatalos

Bár Európa szinte összes sztárklubja kereste, Radamel Falcao az Atlético Madridot választotta, ahova már alá is írta öt évre szóló szerződését. A kolumbiai válogatott támadó az AS beszámolója szerint ma délután érkezik meg Madridba, majd szombaton esik át a hivatalos orvosi vizsgálaton, hétfőn pedig a sajtó képviselőinek is bemutatják. Falcaónak az lehet a feladata, hogy góljaival pótolja a Manchester Cityhez távozó Sergio Agüerót.

Ezt azt is jelenti, hogy mivel a 25 éves futballista nem rendelkezik spanyol papírokkal, ezért az EU-n kívüli hármasból (Elias, Miranda, Salvio) az egyikre nem tart igényt az Atlético. Falcao a 2010-11-es szezonban portugál bajnokságot veretlenül nyerte meg a Portóval, valamint az Európa Ligát is elhódította.

A döntőben az ő góljával nyert az FC Porto csapata, ezen a meccsen megszerezte 17. gólját,amivel gólkirály lett, s megdöntötte a rekordot. Érdekesség,hogy a bajnokságban csak 16-ot lőtt, ezzel is a második lett João Tomással,csapattársa, Hulk mögött. A portugál sztárcsapat 40 millió eurót kap Falcaóért az Atlécio Madridtól.