Kajak-kenu vb

Pokoli meleg van Szegeden

  • VNA
megosztom

Közel 37 Celsius fok a hőmérséklet a szegedi kajak-kenu világbajnokság helyszínén, a Maty-éren. A hőséget egyelőre kevés árnyék enyhíti.

A szegedi kajak-kenu vb helyszíne, a Maty-ér madártávlatból
Jeggyel rendelkező olvasóinknak már most azt tanácsoljuk, hogy a meleg ellen bőségesen felfegyverkezve utazzanak le a hétvégén Szegedre. Az olimpiai kvalifikációs világbajnokság második napján ugyanis szikrázó napsütés és pokoli meleg fogadta a versenyzőket és az egyelőre mérsékelt számban érkező szurkolókat. A hétvégére 35-40.000 helyszíni nézőre számító szervezők ezt leszámítva talán mindenre felkészültek. A gépkocsik befogadására tervezett hatalmas parkolók már várják a kajak-kenu szurkolókat és a lelátó is impozáns látványt nyújt a Maty-ér partján.

A hatalmas nemzetközi forgatag (ne feledjük, 94 ország versenyzői vannak jelen) igazi színes kavalkádot alkot a versenyzők részére kialakított két hatalmas étkező sátorban. Egykori klasszisaink közül jó néhányan tiszteletüket tették a szegedi pályán, így gyeremekét sétáltatva Szabó Szilvia, valamint egykori kajakos társa, Bóta Kinga is megtisztelte a világbajnokságot. A sanghaji úszó világbajnokságról a közelmúltban hazatérő Verrasztó Evelyn is a lelátón foglalt helyet, párja, Dombi Rudolf ugyanis délután az olimpiai kvóta reményében száll vízre Kökény Rolanddal párban.

A magyar csapat remek eredménnyel kezdte a második nap délelőtti programját, így öt egységünk már közvetlenül a döntőbe jutott be. A csütörtök délutáni programban az 1000 méteres versenyek középdöntői, majd pedig a nap zárásaként a parakenu versenyszámok döntői következnek. Utóbbi versenyek tavaly szerepeltek először a világbajnokság programjában, és öt év múlva Rio de Janeiróban már a nyári paralimpián is bemutatkozhatnak.

megosztom