Atlétikai vb

Kiss Dániel nem indul Teguban

megosztom

Az olimpiai felkészülés érdekében lemondta a részvételt az augusztus 27-én kezdődő atlétikai világbajnokságon Kiss Dániel, Európa-bajnoki bronzérmes gátfutó.

Eb-bronzérmes atlétánk nem kockáztatja az eredményes olimpiai felkészülést "Kiss Dániel, Európa-bajnoki bronzérmes gátfutónk lemondani kényszerült a vb-részvételt – mondta csütörtökön délelőtt  Dornbach Ildikó, a magyar atlltika válogatott szakmai igazgatója a szövetség hivatalos honlapjának. - Az elmúlt hónapok sorozatos sérüléseiből ugyan végtelen hittel és elszántsággal építkezett újra és újra, ám az utolsó tesztedzések azzal a szomorú ténnyel szembesítették, hogy lábközépcsont fájdalma miatt nem képes százszázalékos intenzitású erőkifejtésre, így pedig nincs értelme rajthoz állni a világbajnokságon."

"Az elkövetkezendő hetek legfontosabb feladata az lesz, hogy fizikailag és lelkileg mihamarabb rendbe hozza magát annak érdekében, hogy teljes értékű munkát tudjon végezni a sikeres olimpiai felkészülésért" – tekintett előre a szövetség szakvezetője.

Kiss Dániel 2009-ben országos csúccsal jutott az elődöntőbe 110 m gáton a berlini vb-n, 2010 januárjában pedig Bakos György 25 éves magyar rekordját adta át a múltnak 60 m gáton (7.57 mp). A tavalyi fedett vb-n döntőt futott, majd júniusban 13.32 mp-cel ismét országos csúcsot ért el 110 m gáton. Ezt követte a barcelonai Eb, ahol harmadikként ért célba. Idén azonban folyamatosan sérülésekkel küszködött, így nem tudta megközelíteni legjobbját.
   
Kiss kiválásával 13 fős magyar csapat indul a tegui vb-n.

megosztom