Debrecen

Szakály Péter szerint reális a bajnoki cím megszerzése

A hazai pontvadászatban eddig remeklő Debrecen labdarúgócsapatának kapitánya szerint nyíltan ki kell mondani a csapatnál megfogalmazódott célokat, mert a szurkolók az őszinteséget kedvelik.

Az ötszörös magyar bajnok DVSC az OTP Bank Liga 2011/2012-es idényében öt mérkőzéséből ötöt megnyert, jobb gólkülönbségének köszönhetően pedig vezeti a tabellát is. A nagy riválisok közül egyedül a Győr képes tartani a lépést a hajdúságiakkal, a címvédő Videoton nyolc, a szezon elején vérmes bajnoki célokat szövögető Ferencváros pedig 13 ponttal van lemaradva tőlük.

Szakály Péter, a debreceniek csapatkapitánya úgy véli, igenis reális esélye van együttesének a bajnoki cím elhódítására - és ezt nyíltan fel is vállalják.

"Hiba lenne úgy kommunikálni kifelé, mintha simliznénk, taktikáznánk a célokkal. Az őszinteséget szerintem a szurkolóink is értékelik. Tény, hogy ez egy jó kis csapat, melynek reális esélye van a bajnoki címre. Persze, nagyon messze még a vége, de aki nem a csúcsot célozza meg az elején, nem is kerül oda a végén" - mondta a középpályás a Cívishírnek adott nyilatkozatában.