Bajnokok Ligája

Kikapott Tőzsér és Köteles csapata, otthon harcolhatja ki a továbbjutást

Köteles László és Tőzsér Dániel csapata, a KRC Genk kiélezett csatában 2-1-re kikapott a Maccabi Haifa otthonában a Bajnokok Ligája rájátszásának első mérkőzésén, de értékes idegenben lőtt góllal, közel sem reménytelen helyzetből várhatja a hazai visszavágót.

A Köteles Lászlót és Tőzsér Dánielt foglalkoztató KRC Genk kiélezett csatában 2-1-re kikapott a Maccabi Haifa otthonában a Bajnokok Ligája rájátszásának első mérkőzésén

A Genk kezdőcsapatában két magyar is helyet kapott: a kaput, ahogyan az idény eddigi valamennyi tétmeccsén, Köteles László védte, a középpályán pedig Tőzsér Dánielnek kellett szerveznie a támadásokat. A mérkőzést egyébként nem Haifában, hanem Tel-Avivban játszották.

Korán, a 8. percben megszerezte vezetést a Maccabi: Amashét a félpályáról indították, aki védőjét lehagyta majd kissé jobbról kilőtte a hosszú sarkot, Köteles László tehetetlen volt (1-0).

A gól után megélénkült a hazai csapat, Köteles kapuja nagy nyomás alatt állt, míg a Genk idegesen játszott. A 17. percben a tizenhatos vonaláról kapott szabadrúgást az izraeli együttes, a lövés a felső kapufán pattant. 20 perc elteltével éledezni kezdett a Genk, a 21. percben Tőzsér remek passzát elszórakozták a társak.

A 28. percben már kettővel ment a Maccabi: a grúz Dvalishvilinek pár méterről csak a kapuba kellett segítenie egy jobb oldali beadást (2-0). A játékrész hajrájára rendezte sorait a belga bajnok, de nem tudott szépíteni.

A Genk a 61. percben hozta vissza a reményt: Nwanganga lövése még kipattant a kapusról, Elianiv Barda aztán bepofozta a labdát a kapuba, a KRC izraeli légiósa volt csapata ellen talált be (2-1). A vendégcsapat feljavult a második félidőre, Tőzsér is jó megoldásokkal vétette észre magát. A 88. percben már-már bent volt a hálóban a Genk egyenlítő gólja, de Davidovich az utolsó pillanatban védett. 2-1-re kikapott a Genk Izraelben, de idegenben lőtt góllal, korántsem reménytelen helyzetből várhatja a jövő heti hazai visszavágót a Genk.

Bajnokok Ligája, rájátszás, első mérkőzés
Maccabi Haifa-KRC Genk 2-1 (2-0)
Tel-Aviv, Ramat Gan Stadion. V: Wolfgang Stark.
Gólszerző: Amashe (8.), Dvalishvili (28.), illetve Barda (61.)