Karrier

Xavi édesanyja akadályozta meg, hogy fia a Milanhoz menjen

Maria Mercé Hernandez, a Barcelona középpályásának, Xavinak az édesanyja a spanyol La Vanguardia című lapnak adott nyilatkozatában érdekes részleteket tárt fel fia karrierjéből. Elmondása szerint az irányító 19 évesen nagyon közel állt ahhoz, hogy a Milanhoz szerződjön - többek közt azért, mert úgy tűnt, Josep Guardiola mellett nem tud az első csapatba kerülni.

Xavi mára már mindent megnyert a Barcelonával (és a spanyol válogatottal), amit lehetett, de 1999-ben teljesen más irányba is mehetett volna a karrierje, ha elfogadja az olasz AC Milan ajánlatát. Erről édesanyja, Maria mesélt a La Vanguardiának.

Xavi Harnández melegítőben ünnepli a Barcelona győzelmét a csapat egyik bajnoki mérkőzésén 2011 tavaszán a Nou Campban

"A Barca B játékosa volt, 19 éves és épp megnyerték az U20-as világbajnokságot. A Milantól Adriano Galliani találkozott az édesapjával. Helyet ígért a kezdőcsapatban, egymillió eurós fizetésről beszélt, és arról, hogy Olaszországban egy villában élhetünk, valamint a férjemnek is szereztek volna állást" - mondta az édesanya, akinek elmondása szerint az egész Hernández-családdal komoly harcot kellett vívnia azért, hogy fiát Barcelonában tartsa.

"Együtt beszéltük meg a helyzetet, és Xavi, az apja és a három testvére mind ellenem voltak. Mindenki azt akarta, hogy fogadja el az ajánlatot, és bonyolult volt a dolog, mert a csapatban ott volt Pep Guardiola, aki a fiam pozíciójában játszott. De én annyira nem akartam ezt, hogy azt mondtam: «Ha elmegy, én elválok.» De természetesen a végső döntést ő maga hozta meg."

Ezt a döntést Xavi ma már valószínűleg nem bánja.