Zalaegerszeg

Csank János nem lett rosszabb edző a ZTE elnöke szerint

Hétfőn arról kaptak szárnyra hírek, hogy a Zalagerszeg csapatától menesztették Csank jános vezetőedzőt, majd a klub cáfolta az értesüléseket. Nagy Ferenc elnök a zalasport.hu-nak adott interjújában elmondta, hogy bíznak a szakemberben és a játékosokban is.

Csank János, a Zalaegerszeg vezetőedzőjeEgyes hangok szerint a ZTE gyenge teljesítményének - öt forduló, öt vereség - az az oka, hogy a keretet ingyen igazolható, lejárt szerződésű labdarúgókkal próbálták megerősíteni a nyáron. Nagy Ferenc szerint azonban nem ezen múlik, hogy beválik-e egy futballista vagy sem.

"Egy játékos tudása nem attól függ, hogy lejárt a szerződése vagy sem. Anyagi helyzetünkből adódik, hogy olyan labdarúgókat igyekszünk szerződtetni, akikért nem kell fizetni. Kiválasztásunk - úgy vélem - körültekintően történt meg. Bizonyítja, hogy az edzőmérkőzéseken a magyar bajnokságban szereplőknél erősebb ellenfelek ellen jól teljesített a csapat. Az tény, hogy a bajnoki kezdésre "elfogyott" a játékunk. Ennek az okára a szakmai stábnak kell rájönnie. Egy biztos, ennyire gyengék nem vagyunk, a Pécs, a Honvéd ellen görcsös erőlködésbe csapott át a játékunk" - mondta a klubelnök.

Szerinte a gyenge sorozatból leginkább az összefogás ránthatja ki a csapatot.

"Az olyan szurkolókra nincs szükség, akik csak szidják a csapatot, egyfajta "szelepkiengedésnek" tekintik a ZTE-t. Amikor megy a szekér, csak akkor állnak a csapat mellé. Nehéz helyzetben összefogásra van szükség, ez vezethet bennünket ki a bajból."

Az elnök végül arról is beszélt, hogy a célkitűzéseik nem változtak, és továbbra is bíznak Csank János vezetőedzőben.

"A bajnokság elején tartunk, ahogy elkaptunk egy negatív sorozatot, jöhet egy pozitív is. Továbbra is az első hat hely valamelyikére várjuk a ZTE-t. Csank János nem lett rosszabb edző, s mint már említettem a csapat is az eddigi teljesítményénél többet tud. A sikertelenség miatt viszont görcsössé vált a játékunk. Az első siker után biztosan elindulunk felfelé a tabellán" - bizakodott Nagy Ferenc.