NB I

300 milliós fejlesztés a láthatáron - új edzőpályák és öltözők építését tervezik Diósgyőrben

Fan-shopot és saját márkájú sört hoz létre a DVTK

megosztom

Ha van város, amely megédemli az elsőosztályú futballcsapatot, akkor az Miskolc. A szurkolók örömére a diósgyőri alakulat  a 2011/2012-es szezont újra a legmagasabb osztályban kezdhette el, az eltelt öt forduló alapján talán kijelenthető, hogy ott is fejezi be. Az új tulajdonosi körnek köszönhetően a csapat körül közel egy éve rend és nyugalom honol, az ősz folyamán pedig tovább fejlődhet a diósgyőri futball.

Mióta 2010-ben új tulajdonosi kézbe került a Diósgyőr labdarúgócsapata rend, fegyelem és nyugodt háttér jellemzi a keleti régió legnépszerűbb csapatának környékét. A miskolci csapat miután tavasszal "utcahosszal" megnyerte az NB II-t, a nyáron újra a legmagasabb osztályban képviselheti a várost. Az együttes nem is kezdte rosszul a szezont, hiszen öt fordulót követően két győzelemmel és két vereséggel valamint egy döntetlennel a nyolcadik helyen áll. Ugyan a 2000-es évek második felét végig az NB I-ben töltötte a csapat, az akkori időszak össze sem hasonlítható a mostanival.

A részben felújított stadionban hétről-hétre több ezer ember látogat ki a DVTK bajnoki mérkőzéseire  - a csapat 3 hazai találkozóján eddig 22 ezer ember gyűlt össze, amely átlagban több, mint hétezres nézőszámot jelent -  és mivel az együttes látványos támadófutballt próbál játszani, aligha csökken majd a meccset látogatottsága.

Az ősz folyamán a tudatos építkezés újabb fázisához érkezhet a diósgyőri klub, amely a tervek szerint 250-300 millióból kívánja fejleszteni a sporttelep infrastruktúráját. Dudás Hunor, a DVTK-t üzemeltető Diósgyőr FC Kft. úgyvezető igazgatója a klub hivatalos honlapjának elmondta: a közeljövőben komoly változások mehetnek végbe: új edzőpályák, öltözők épülhetnek a Diósgyőri Sportligetben. 

"Amikor megérkeztünk Diósgyőrbe, akkor egyik legsürgetőbb feladatunknak jelöltük meg az infrastruktúra fejlesztését, mert anélkül lehetetlen az utánpótlás-nevelést magasabb szintre emelni. Most jött el annak az ideje, hogy lefektessük az alapokat, amelynek akár több évre szóló hatása is lehet. Ezért várhatóan késő ősszel felújítjuk a műfüves és a füves edzőpályánkat, valamint egy-egy új füves és műfüves edzőpályát és mellé öltözőket építünk a Diósgyőri Sportligetben. Úgyszintén ide tervezünk egy fitnesztermet, ami a négy pályával együtt már elégséges lehet a fiatalok fejlődéséhez. Ennek összköltsége 250-300 millió forint, melynek hetven százalékát a Tao-törvény változása (a társasági adó hatálya alá tartozó társaságok, vállalkozók adójuk legfeljebb hetven százalékig terjedő mértékben támogathatják az úgynevezett "látvány-csapatsportokat", köztük a labdarúgást. - a szerk.) adta lehetőségek szerint pályázati úton teremtjük elő. A forrást az Arago Zrt. és az Aragóhoz tartozó cégek fedezik. A maradék harminc százalékot kell nekünk összetenni. Számítunk a kisebbségi tulajdonos, Miskolc Megyei Jogú Város önkormányzatának hozzájárulására, és közvetlenül is érkezik egy pénzösszeg a többségi tulajdonos Arago Zrt.-től, valamint saját forrásainkat is mozgósítjuk."- nyilatkozta a dvtk.eu-nak Dudás Hunor.

A saját források kifejezés természetesen a népes szurkolótábort takarja, az ügyvezető igazgató elmondása szerint több újítás is várható a közeljövőben, mint például a fan-shop, vagy a DVTK-sör.
"A jegybevételen túl növelni szeretnénk a DVTK egyéb bevételeit. Terveink közt szerepel a DVTK szurkolói kártya bevezetése, amely egyszerre lenne támogatói és kedvezménykártya. Nagy szurkolói igény mutatkozik egy fan shop kialakítására, amely várhatóan szeptember végére készül el. Még vizsgáljuk a lehetőségeket, de a legvalószínűbb az, hogy a stadion mellett fog elhelyezkedni. Továbbá létrehozzuk saját márkaként a "DVTK sör"-t is."

megosztom