Arsenal

Wenger a szurkolókat kritizálta, Bartont nem akarja

Az Arsenal 0-0-s Newcastle elleni döntetlennel kezdte meg a szereplését a Premier League új szezonjában, ráadásul Cesc Fabregas már biztosan, Samir Nasri pedig valószínűleg elhagyja a csapatot. Arséne Wenger, a csapat menedzsere azonban ennek ellenére feltétlen szeretetet vár a szurkolóktól.

Arséne Wenger, az Arsenal menedzsere csapata egyik Premier League mérkőzésén instruálja a játékosait 2011-ban

"Attól tartok, a szurkolók nem állnak a csapat mögött, pedig a játékosok megérdemelnék" - kezdte kritikáját a francia szakember. "Fontos, hogy a drukkerek szeressék a csapatot, hiszen a játékosok megmutatták az elkötelezettségüket, amiért megérdemelnek egy kis jutalmat."

A menedzser ugyan sajnálja, hogy Fabregas és valószínűleg Nasri is elmennek, de úgy gondolja, hogy pótolni tudja majd őket.

"Ha megnézzük, hogy az elmúlt 15 évben milyen játékosokat hoztam a csapathoz, azt hiszem, nem végeztem rossz munkát. Egyébként is idegesítő, hogy a futballistákat az alapján ítélik meg, hogy mennyi pénzébe kerültek a klubnak" - mondta Wenger.

Az angol sajtó Fabregas távozásával természetesen azonnal találgatni kezdett, hogy ki fogja majd őt pótolni, és felvetődött a 23 éves francia Marvin Martin neve, de rajta kívül Joey Bartoné is, akiről épp nem lehet tudni, hogy meg akarja-e tartani a Newcastle vagy el akarja-e zavarni. Wenger azonban nem tartja valószínűnek, hogy a balhés középpályás az Arsenalhoz kerülne.

"Senki nem tiltakozna, ha Joey Bartont kellene szerződtetnie, de jelenleg ez nem szerepel a terveink között. Tetszik nekem Barton bátorsága. Néha bajba kerül a hevessége miatt, de nagyszerű játékosnak tartom" - nyilatkozta a menedzser.