Bukarest

Hamarosan megnyit az új román nemzeti stadion - És mi hol fogadjuk őket?

Címkék:

Elkészült az új román nemzeti stadion Bukarestben. A körülbelül 55,000 férőhelyes létesítmény napjaink legmodernebbjei közé tartozik.

Az UEFA 4-es kategóriába tartozó Stadionul Național névre keresztelt stadiont 2008-ban kezdték el építeni, és az első itt megrendezett mérkőzés a szeptember 6-i Románia-Franciaország Eb-selejtező lesz, a 2011/12-es szezon végén pedig az Európa Liga-döntőt is itt bonyolítják le.

A stadion rossz idő esetén 20 perc alatt zárttá tehető és tartalmaz egy négyképernyős, tetőre felszerelt központi kivetítőt is. Megépítése 234 millió euróba került a románoknak.

Az aréna az előző nemzeti stadion helyére épült, amely 1953 óta állt itt. 3600 VIP férőhelyet tartalmaz és 126 állandó ülőhelyet jelöltek ki a sajtó számára, amely szükség esetén 548 fősre bővíthető. Különlegessége a stadionnak, hogy a parkolást részben a komplexum alatt kialakított parkolóházzal oldották meg.

A stadion éjszaka
A menetrendtől függően Magyarország futballválogatottja akár már jövőre is ellátogathat a létesítménybe a 2014-es vb selejtező kapcsán. Jó kérdés, hogy mi mikor és milyen körülmények között tudjuk fogadni a szomszédokat...

A stadion belülről
Az alábbi videóban betekinthetünk az impozáns román stadionba:

Erre a linkre kattintva pedig 3D-ben is körülnézhetünk, érdemes!