Légiósaink

Gulácsi gól nélkül, Feczesin két góllal tűnt ki

Az elmúlt hétvégén a nagy bajnokságokban - egyelőre a Bundesligában és a Premier League-ben - is pályára léptek ugyan légiósaink, de az emlékezetesebb teljesítményeket az alacsonyabb szinten játszók nyújtották. Gulácsi Péter kapott gól nélkül segítette győzelemhez a Hullt Angliában, Feczesin Róbert az Olasz Kupában duplával járult hozzá a Brescia fölényes győzelméhez, de Tőzsér Dániel gólpassza és Kovács Péter valamint Vanczák Vilmos találata is mindenképp említést érdemel.

ANGLIA

A hétvégén elkezdődött a Premier League új szezonja, és szombaton a Queens Park Rangers valamint a Bolton Wanderers találkozóján akár két magyarért is szoríthattunk volna. Lehetőséget végül csak Buzsáky Ákos kapott a QPR-ból (a 73. percben állt be), a 4-0-s győzelemnek azonban Bogdán Ádám örülhetett, igaz, csak a kispadon. A West Bromwich Albionban Fülöp Márton a padon ült, Gera Zoltán pedig eltiltása és sérülése miatt nem játszhatott a Manchester United ellen. A mérkőzést a Vörös Ördögök nyerték 2-1-re. A Newcastle az Arsenalt látta vendégül, de a 0-0-ra végződött találkozón Kádár Tamás nem került a Szarkák keretébe.

A másodosztályban az Ipswich-Hull meccsen Priskin Tamás kimaradt a hazai keretből, Gulácsi Péter viszont végigvédte a találkozót, és gólt sem kapott, 1-0-ra nyert a csapata. A West Ham a Doncaster otthonában nyert 1-0-ra, a Cardiff pedig otthon verte 3-1-re a Bristolt, azonban sem Kurucz Péter, sem Gyepes Gábor nem kaptak lehetőséget.

Gulácsi Péter fogja a labdát a Tranmere Rovers egyik mérkőzésén 2010-ben

NÉMETORSZÁG

A Bundesliga második fordulójában a Stuttgart a Mönchengladbachhoz látogatott, és Hajnal Tamás a Sváboknál kezdőként 72 percet játszott. A mérkőzés 1-1-es döntetlennel ért véget.

A Mainz 2-1-re nyert a Freiburg vendégeként, Stieber Zoltán csak a kispadon kapott helyet, Szalai Ádám pedig a sérüléséből lábadozik. Az elvágyódó Futács Márkó nem került be a Werder Bremen Leverkusenbe nevezett keretébe.

A Bundesliga 2-ben Király Gábor végigvédte az 1860 München hazai mérkőzését, amelyen 4-0-ra győzték le az Erzegbirge Auét.

SPANYOLORSZÁG

A Primera División csak a következő hétvégén kezdődik, így a magyar játékossal rendelkező csapatok csak edzőmérkőzéseket játszottak, játszanak. Az Osasuna vasárnap a Racing Santadert győzte le 3-0-ra, de a válogatottban hétközben szerepet kapó Vadócz Krisztián nélkül. A Zaragoza csütörtökön játszott 2-2-es döntetlen a Numanciával, Pintér Ádám, aki a nemzeti csapat Izland elleni mérkőzésén sem játszhatott sérülés miatt, természetesen egy nappal később sem lépett pályára.

OLASZORSZÁG

A Serie A-s Genoa Spanyolországban vett részt felkészülési tornán, ahol szombaton a Gijónnal mérkőztek meg, és nyertek 2-1-re. A válogatottban Izland ellen szintén játszó - és gólt is szerző - Rudolf Gergely ezen a mérkőzésen nem kapott szerepet. A Palermo játékosa, Simon Ádám csak kerettag volt ugyan az U21-es nemzeti csapat Wales elleni barátságos találkozóján, de sajnos így is sérülést szenvedett.

A másodosztályban szereplő magyarok csapatai az Olasz Kupa második körében voltak érdekeltek, és közülük a Bresciában Feczesin Róbert végigjátszotta a L'Aquila elleni mérkőzést, Vass Ádám pedig a 61. percben állt be. Az 5-0-s győzelemből Feczesin nagy részt vállalt, ugyanis két gólt is szerzett. A Livorno Filkor Attila nélkül nyert 3-1-re a Siracusa ellen, a Sampdoria pedig hosszabbítás után 3-2-re győzte le az Alessandriát - szintén Koman Vladimir illetve Laczkó Zsolt nélkül. Igaz, utóbbiak játszottak a hétközi válogatott mérkőzésen.

OROSZORSZÁG

Dzsudzsák Balázs másodszor lépett pályára az Anzsi Mahacskalában, de ezúttal nem sok sikerélményben volt része, csapata ugyanis sima, 3-0-s vereséget szenvedett a Szpartak Moszkva vendégeként. A magyar szélső 88 percig volt a pályán. Huszti Szabolcs a 75. percben állt be a Zenit-Amkar Perm mérkőzésen a hazai csapatba, addigra már kialakult az 1-1-es végeredmény.

BELGIUM

A Genkben Köteles László és Tőzsér Dániel is végigjásztotta a Waregem elleni, 2-2-vel véget ért mérkőzést, utóbbi szabadrúgásból egy gólpasszt adott Torben Joneleitnek. Tóth Balázs nem került be a hazai keretbe.

Kovács Péter már a 35. percben beállt a Liersbe a Mechelen ellen, és az 57. percben gólt is szerzett, csapata ennek ellenére kikapott 2-1-re. Juhász Roland 1-0-s idegenbeli győzelem részese lehetett az Anderlechtben a Lokeren ellen. A védő végigjátszotta a mérkőzést.

AUSZTRIA

A Sturm Graz a sérült Szabics Imre nélkül nyert 1-0-ra a Rapid Wien ellen, míg Sáfár Szabolcs végig a Wacker Innsbruck kapujában állt a Wiener Neustadt elleni 0-0 alkalmával. A Mattersburg 2-1-re kikapott az Admira otthonában, Waltner Róbert a vendégcsapat cserepadjáról nézte végig a találkozót.

EGYÉB BAJNOKSÁGOK

Hollandiában Babos Gábor együttese, a NEC Nijmegen hétfőn este játszik az Excelsior ellen. Svájcban a Sion 1-1-re végzett a Luzernnel, a hazai gólt Vanczák Vilmos lőtte tizenegyesből. A Brann a Norvég Kupa negyeddöntőjében szerepelt a hétvégén, és 1-1-es végeredmény után tizenegyesekkel jutott túl a Vikingen. Korcsmár Zsolt végigjátszotta a találkozót.