Barcelona

Fabregas már a Real elleni visszavágón pályára lépne

A 40 millió euróért Barcelonába szerződő középpályás külön köszönetet mondott Arséne Wengernek, akit második apjaként tisztel.

Cesc Fabregas már szerdán pályára lépne

Ahogy arról beszámoltunk, a Barcelona hosszú tárgyalások után szerződtette Cesc Fabregast az Arsenaltól.  A kontraktus záradéka szerint a 24 éves középpályás kivásárlási ára 200 millió euró. A világbajnok játékost 30 ezer szurkoló előtt mutatták be, miután ellátta aláírásával a megállapodást. Fabregas nem feledkezett meg említést tenni Arséne Wengerről, az Arsenal menedzseréről első mondataiban. 

„Guardiola volt számomra a legfontosabb személy, nagyra értékelem, hogy a bizalmáról biztosított. Azonban nincs elég szó, amivel kifejezhetném, mit gondolok Arséne Wengerről. Ő a legjobb ember, akivel valaha találkoztam a futballban, mindenki tiszteli őt, olyan, mintha az apám lenne. Mindig az Arsenal szurkolója maradok, mert sosem feledem, hogy mennyi mindent köszönhetek a klubnak” – mondta meghatottan a középpályás.

Fabregas elárulta, évek óta arra várt, hogy visszatérjen a Barcelona csapatába.

„Hosszú évekig vártam arra, hogy eljöjjön ez a pillanat. Különleges nap ez az életemben. Ez életem legnagyobb kihívása, de tudom, hogy veletek sikerül teljesítenem. Bízom benne, hogy sok jó emléket ajándékozhatok nektek itt, a Camp Nouban. Fizikálisan teljesen rendben vagyok, készen állok az új idényre. Csak Guardiolán múlik, hogy bevet-e a Madrid ellen” – nyilatkozta a 24 éves labdarúgó.

Arséne Wenger természetesen szomorúan vette tudomásul, hogy csapatkapitánya elhagyta a klubot.

"Szomorúak vagyunk, mert világklasszis játékost vesztettünk el, akit meg akartunk tartani, de végül tiszteletben tartottuk Fabregas kívánságát, hogy haza akar térni" - vélekedett az Ágyúsok menedzsere - Ő Barcelonában nevelkedett, sok szállal kötődik a klubhoz, amely ráadásul jelenleg a világ legjobbja, így érthető a döntése. Ez az üzlet nem a pénzről szólt, hanem a szívről."