Válogatott szemmel

Egervárinak a kispesti Novák, Debreceni és Délczeg játéka is tetszett hétvégén

Címkék:

A magyar válogatott szakmai stábja szokás szerint folyamatosan figyelemmel kíséri a magyar bajnokságot is, amikor idejük engedi, és nem külföldön pásztázzák a kerettagokat, személyes tapasztalatokat gyűjtenek az NB I-es mérkőzésekről. Egervári Sándor (Honvéd-Ferencváros), Kenyeres Imre (Kaposvár-Újpest) és Csábi József (Győr-Vasas) az 5. fordulóban is ellátogatott egy-egy pályára, hogy aztán a hét elején közösen megbeszéljék a látottakat.

Egervárinak tetszett a kispesti játékosok teljesítménye

A szövetségi kapitány készséggel állt a hatharom.com rendelkezésére, ám mielőtt gyorsjelentést adott volna a fordulóról, megjegyezte, tartózkodik attól, hogy bármelyik együttest elemezze, vagy egy-egy csapatról, játékosról negatív kritikát fogalmazzon meg, pozíciójánál fogva ez nem lenne etikus. Az általános véleményét azonban szívesen megosztotta olvasóinkkal.

"A forduló nyitómérkőzésén egyértelműen kirajzolódott, hogy a Vasas az elmúlt időszakhoz képest nagyon sokat lépett előre, ám Győrben ez is kevés volt a pontszerzéshez - kezdte értékelését Egervári Sándor. - Az ETO-ban tetszett Koltai Tamás vállalkozó kedve, játéka, lőtt egy szép gólt, ez mind-mind pozitív értéket képvisel a válogatott szempontjából is. Pécsen két ellentétes félidő után alakult ki a végeredmény, az elsőben a hazaiak, a másodikban a vendégek domináltak. Mindkét együttes a várakozáson felül kezdte a szezont, a Kecskemét ráadásul a nemzetközi kupában is érdekelt volt, és helytállt, most is egy jó színvonalú, élménydús mérkőzést játszottak. A Diósgyőr a helyszínen tartózkodó szakemberek szerint teljesen megérdemelten győzte le az eddig remek szériát produkáló Pápát, mint ahogy a Haladás is otthon tartotta a három pontot a Zalaegerszeg ellen. Erről a meccsről egyébként az jutott eszembe, hogy jó az öreg a háznál, hiszen Kenesei Krisztián zseniális gólja hozta meg a szombathelyiek számára a sikert. Sajnos, a Zalaegerszeg belépett egy lefelé tartó spirálba, bár ha null-nullnál megkapja a jogos tizenegyest, lehet, hogy másképp alakult volna a találkozó."

A kapitány örömmel látta, hogy Simon Krisztián kezdi visszanyerni a formáját Újpesten, valamint több kispesti játékost is megemlített.

"A Paks-Siófok mérkőzés összefoglalója alapján a hazai csapat kapcsán érezhető volt a frissességbeli hiányosság, ami betudható az Európa Liga-szerepléssel járó erőltetett menetnek, minden bizonnyal kell még kis idő, amíg a paksiak visszanyerik korábbi formájukat. Kaposváron rendkívül küzdelmes és érdekes mérkőzést vívott a két csapat, az Újpestet mindenképpen dicséret illeti azért, hogy az indokolatlan kiállítás után képes volt mozgósítani minden energiáját, ennek köszönheti a pontszerzést. Kiemelném Simon Krisztiánt, aki a korábbiakhoz képest sokkal többet vállalkozott, ismét azon a fordulatszámon pörgött, ami az U21-es kerettagságához elengedhetetlen. A Honvéd-Fradi mérkőzésen látszott, hogy a siker a legjobb közösségformáló erő, a hazaiak nagyszerű szereplése, győzelmi sorozata magabiztosságot tükrözött. Ilyenkor általában a szerencse is a jobbik csapat mellé áll, hiszen alapvetően egy ikszes meccs volt, a Ferencváros sok energiát mozgósított annak érdekében, hogy legalább egy pontot elvigyen Kispestről, ám végül nem sikerült neki. Tetszett a honvédos Debreceni András játéka, hiba nélkül futballozott a védelem közepén, mint ahogy a balbekk, Novák Alexisz is egyre jobb formát mutat, de Délczeg Gergely teljesítménye is említést érdemel. A forduló rangadóján nagyon örültem annak, hogy Elek Ákos végig a pályán volt, gondolom, a válogatottban nyújtott jó teljesítményének köszönheti, hogy ismét a kezdőcsapatban számított rá az edzője. A mérkőzésen a Videoton nem tudta érvényre juttatni a képességbeli fölényét, ezért a harcosan játszó Debrecen nem érdemtelenül nyerte meg az összecsapást. A válogatott kerettagok egyébként közepes teljesítményt nyújtottak."

Egervári Sándor megjegyezte, hogy bár Izland ellen nagyjából összeállt a fejében a közelgő, svédek elleni Európa-bajnoki selejtező kezdőcsapata, továbbra is figyeli azokat a játékosokat, akiket esetleg már a közeljövőben meghívhat a bő válogatott keretbe. A szövetségi kapitány neveket egyelőre nem árult el, bár a forduló értékeléséből azért lehet következtetni arra, kik állnak közel ehhez a lehetőséghez.