Tenisz

Djokovics újabb rekord előtt a montreali döntőben

  • VNA

Világranglista éllovasként most először nyerhet tornát Novak Djokovics, aki idei ötödik mesterversenyét nyerheti Montrealban.

A világranglistát vezető Novak Djokovics újabb rekordot érthet el vasárnap, amennyiben megnyeri a montreali tenisztornát. A szerb klasszis lehetne ugyanis ezzel az első olyan játékos, aki a kilenc állomásból álló ATP Mesterverseny sorozaton egyetlen esztendőn belül öt különböző versenyt tud megnyerni. Az elődöntőben a francia Jo-Wilfried Tsonga 6-4, 3-0-s Djokovics vezetésnél jobb karjának sérülése miatt feladta a küzdelmet, így a szerb ranglista első majd a Tipszarevicset búcsúztató, hatodik helyen kiemelt amerikai Mardy Fish-el találkozik a vasárnapi esti fináléban.

„Imádok Montrealban játszani. Már korábban nyertem ezen a tornán, ami sokat segít az önbizalmamnak. Minden mérkőzéssel egyre jobb leszek” – nyilatkozta sokat ígérően Djokovics a szombati elődöntő után, amellyel immáron 52-1-re javította idei mérlegét. A szerb Fish ellen eddig mind a hat mérkőzését megnyerte, idén Miamiban szettveszteség nélkül győzte le, így a montreali döntőben is ő a favorit.