Pénzügyek

Az Arsenal elnöke szerint az Udinese ellen játsszák az év meccseit

Peter Hill-Wood, az Arsenal elnöke pénzügyi szempontból mindenképp nagyon fontosnak tartja, hogy az Ágyúsok legyőzzék az olasz Udinesét a Bajnokok Ligája selejtezőjében, ugyanis óriási veszteséget okozhatna, ha nem kerülnének fel a főtáblára.

"Ugyan a szezon még nem igazán indult be, de úgy tűnik, hogy a következő tíz napban játsszuk a legfontosabb mérkőzéseinket" - nyilatkozta az Arsenal elnöke.

Peter Hill-Wood, az Arsenal elnöke klubja egyik Premier League-mérkőzésén

Peter Hill-Wood szerint az Ágyúsok pénzügyi helyzete nagyban függ a Bajnokok Ligája-szerepléstől, ezért kulcskérdés, hogy ott legyenek a 32-es főtáblán.

"Az, hogy mennyit keresünk a BL-szerepléssel, nagyban függ attól, hogy meddig jutunk, de olyan 20 millió fontról mindenképp beszélhetünk. A szurkolóknak is nagyon fontos, hogy BL-résztvevők legyünk, és ezen múlhat, hogy nyereséggel tudjuk-e zárni a következő szezont. Az utóbbi években ezt sikerült elérnünk, de ezt nem könnyű hosszú távon fenntartani. Ha kiesnénk, az nagy pénzügyi kiesést is jelentene" - mondta a klubvezető.

A BL-selejtező rájátszásában az Arsenal és az Udinese először kedden Londonban, majd egy héttel később Udinében csap össze.