Átigazolás

A Juventus nagyon akarja Vargast, Amauri távozása lehet a kulcs

Azt követően, hogy a Hamburg elutasította a Juventus ajánlatát a holland Eliáért - és a Zebrák Agüeróról, Alexis Sánchezről és Neymarról is lemaradtak - a Fiorentina perui játékosát, Manuel Vargast akarja megszerezni a torinói klub. A sok sikertelen átigazolási kísérlet után ezt már mindenképp végig akarják vinni, de ehhez valószínűleg szükség lesz Amauri eladására is.

Juan Manuel Vargas, a Fiorentina perui játékosa ünnepli a gólját caspata egyik Serie A-s mérkőzésén 2011 márciusában

A Hamburg szerdán utasította el a Juventus Eliáért tett ajánlatát, és a Zebrák azóta azon dolgoznak, hogy a velük kapcsolatban néhány hete már emlegetett Vargast megszerezzék a Fiorentinától. A hírek szerint személyesen még senki nem tárgyalt senkivel, de a játékos és a két klub képviselői állandó kapcsolatban vannak.

Az átigazolás kulcsa lehet, hogy a Juventus el tudja adni brazil születésű csatárát Amaurit. A támadó az előző idényben kölcsönben játszott Parmában, és ott is szívesen látnák, de korábbi klubja, a Palermo, a Marseille, a Galatasaray és a Hamburg is vinné. Utóbbiaknak persze a sikertelen Elia-üzlet után nincs sok esélyük, de így is van kérő, akik közül lehet válogatni. A legegyszerűbb azonban valószínűleg az lenne, ha a Fiorentinával cserélnék el a csatárt, akit Szinisa Mihajlovics is tudna hasznosítani - főleg, ha Gilardino a neki hetek óta udvarló Genoához kerül.