Női kosárlabda

Pécsen remélik, hogy hamarosan igazolhatnak

Tartozásuk továbbra is van a pécsieknek, de van egy megegyezésük is az ütemezésről, így bíznak abban, hogy minden érintett beleegyezik abba, hogy újra szerződtethessenek játékosokat.

Jövő hétfőn, azaz augusztus 15-én kezdi a felkészülést a következő idényre a Pécs 2010 női kosárlabdacsapata. A legfontosabb kérdés, hogy tud-e új játékost igazolni a bajnoki ezüstérmes együttes, amely tartozása miatt nem tehette ezt meg eddig.

"Jelenleg van okunk a bizakodásra: a Graziane felé fennálló tartozásunk 65%-át már kifizettük a megbeszélt ütem szerint, így kértük a szövetségtől, hogy méltányolják ezt, s igazolhassunk kosarasokat - mondta Rózsa Gábor a bama.hu-nak. - Tartozásunk tehát van, de van egy megegyezésünk is az ütemezésről, így bízunk abban, hogy minden érintett beleegyezik abba, hogy újra szerződtethessünk. Felkészültünk persze arra is, hogy ezt nem fogadják el - ebben az esetben a következő határidőig, szeptember tizenötödikéig mindent kifizetnénk, s így teljes egészében letudnánk a tartozásunkat a brazil játékos irányába. Így pedig megszűnne az igazolási tilalom ellenünk, és az új idényre még tudnánk erősíteni."

Amennyiben minden a vezetőség tervei szerint alakul, a baranyaiakhoz csatlakozik a már hosszú idő óta pécsiként vitézkedő Allie Quigley húga, Sam Quigley.

"Jelenleg érvényes szerződéssel rendelkezik Raksányi Krisztina, Sarok Nikolett, Horváth Lilla, Regina Palusna és Allie Quigley, velük számolhat Zeljko Djokic vezetőedző - tette hozzá az ügyvezető. - Azt gondolom, ez egy olyan mag, amire bátran lehet építeni, s akár nagy célokat is kitűzni magunk elé. Az elsődleges feladatok adottak: a stabilizálás mellett fenn kell tartanunk a minőségi női kosárlabdát. Ehhez szükség van a szurkolók és a szponzorok segítségére is - s én biztos vagyok abban, hogy mellettünk fognak állni az új idényben is."