NFL

Obama fogadta a SuperBowl győztes Packerst - videó

  • VNA

A hagyományoknak megfelelően Barack Obama amerikai elnök a Fehér Házban fogadta az NFL bajnok Green Bay Packers csapatát.

Az Egyesült Államokban is sokat adnak a hagyományokra, különösen, ha sportról van szó. Az amerikai elnökök előjoga a baseball szezon elején az első dobás végrehajtása, de kedves kötelességük az is, hogy a nagy major sportligák bajnok csapatait is vendégül lássák. A hivatalban lévő Barack Obama számára azonban az NFL bajnok Green Bay Packers mostani fogadása mégsem volt könnyű feladat. Az Egyesült Államok első színes bőrű elnöke ugyanis köztudottan a Packers fő riválisának számító Chicago Bears fanatikus szurkolója. „Nagyon fáj nekem a dolog, Bears-szurkolóként tényleg nem könnyű ezt megtennem” - ezekkel a szavakkal nyitotta meg az ünnepélyes fogadást, amelyen méltatta az NFL-bajnokcsapat teljesítményét és egyben külön köszöntötte a finálé legértékesebb játékosának (MVP) is megválasztott irányítót, Aaron Rodgerst.

A Green Bay Packers egyébként az egyetlen olyan csapat az amerikai futballban, amelyből bárki vásárolhat részesedést. A csapat azzal kedveskedett az elnöknek, hogy tulajdonosi részesedést ajándékozott neki a klubból, Obama pedig megragadta az alkalmat, hogy élcelődjön kicsit.

"Ha már résztulajdonos lettem, úgy gondolom, elkezdhetjük intézni, hogy Aaron Rodgers a Bears-ben folytathassa a játékot"-mondta Obama, az eltántoríthatatlan Chicago Bears-rajongó. Ez tehát elismerés Rodgers számára, ám akár sértő is lehet a Bears jelenlegi irányítója, Jay Cutler szemszögéből.

Obama beszédében kitért arra is, hogy örül, hogy végre megoldódott a lockout kérdése és nem marad el a 2011/12-es bajnokság.