Atlétikai vb

Mégis megy Teguba a magasugrás címvédője

  • VNA

Bár néhány napja még sérülése miatt visszalépett a világbajnokságtól, most mégis elutazna Dél-Koreába a magasugrás orosz címvédője, Jaroszlav Ribakov.

Az orosz magasugróknál mindig történik valami. A napokban már abból is kisebbfajta botrány tört ki, hogy az orosz szövetség annak ellenére sem írta át a világbajnoki válogatási elveket, hogy az olimpiai bajnok Andrej Szilnov augusztus elejére végre formába lendült. Jaroszlav Ribakov ugyanakkor kimaradt a kvalifikációs csatározásokból, hiszen neki világbajnoki címvédőként alanyi jogon járt a tegui repülőjegy. Néhány napja azonban az orosz ugró lábsérülésre hivatkozva visszalépett a versenytől, majd szombaton mégis visszakozott.

„Néhány nappal ezelőtt még teljesen be volt dagadva a lábam és olyan érzésem volt, hogy semmi esélyem nincs az általam elvárt szinten történő ugrásra. Azóta viszont a gyulladás lentebb ment a lábamon és úgy érzem, hogy van esélyem arra, hogy újra formába lendüljek a világbajnokságig” - nyilatkozta az olimpiai harmadik Ribakov a Reuters hírügynökségnek. Sorozatos sérülései miatt Ribakov idén nem jutott még 230 centiméter fölé, így alanyi jogon sansza sem lett volna az orosz csapatba kerülésre, de vb-címvédőként élhet - és úgy tűnik élni is fog - indulási előjogával.