Premier League

Gól nélkül, kiállítással kezdte a szezont az Arsenal

Rúgott gól nélkül, a Newcastle elleni 0-0-ás döntetlennel indította a 2011-2012-es szezont a 12-szeres angol bajnok Arsenal: az Ágyúsok teljesítménye Fabregas és Nasri nélkül bőven hagyott maga után kívánnivalót, az új szerzemény Gervinho minőségi erősítés lehet a jövőt nézve, de az elefántcsontparti támadó pofozkodással és kiállítással rontotta el debütálását.

Alan Pardew, a Newcastle United menedzsere tartotta szavát, megadta az újabb esélyt a botrányhős, nemrég még átadólistára tett Joey Bartonnak, az egyszeres angol válogatott középpályás kezdőként lépett pályára.

Az ominózus, februári 4-4-el végződött mérkőzés visszavágója közel sem idézte az akkor látottakat. Az előző szezon 26. fordulójában már 26 perc után 4-0-ra vezetett az Arsenal, most ugyan fölényben volt az első félidőben, de nem tudta bevenni Tim Krul kapuját. Thomas Rosicky és Robin van Persie előtt adódott a legnagyobb lehetőség, a 32. percben Ameobi a gólvonalról vágta ki a labdát Van Persie lövése után. A másik oldalon nem sok dolga volt Wojciech Szczesnynek az első 45 percben.

Az Arsenal a második játékrészben sem tudott a Newcastle védelme mögé kerülni, egyedül Gervinho, és a csapatkapitány Van Persie  teljesítményében lehetett pozitívumot felfedezni, az 55. percben a holland szabadrúgása kevéssel szállt el a kapu felett. Az elefántcsontparti támadó jó erősítés lehet, de a 75. percben alaposan elrontotta debütálását: Joey Bartonnal (ki mással...), az keveredett csetepatéba, a Szarkák középpályása elterült a földön, Gervinhót pedig kiállították ütésért. Negyedórával a vége előtt emberhátrányba kerültek az Ágyúsok, az eredmény tekintetében sikerült kihúzniuk kapott gól nélkül. A történtek, a pályán mutatott teljesítmény fényében örülhetett a Wenger-csapat az egy pontnak. Az Arsenal olyan játékkal folytatta, amilyennel májusban abbahagyta, a Newcastle ellen mutatottak előrevetítették, mire számíthat az együttes Fabregas és Nasri távozása után.

Premier League, 1. forduló:
NEWCASTLE-ARSENAL 0-0
Newcastle, St. James Park. V: Peter Walton
 
Newcastle: Krul - Coloccini, Simpson, R. Taylor, S. Taylor - Cabayé, (Lövenkrands 81.) Barton, Gutierrez, Tioté - Ba (Obertan 46.), Sh. Ameobi (Best 73.). Menedzser: Allen Pardew. Kispad: Forster, Williamson, Gosling, Lövenkrands, Best, Obertan, Sa. Ameobi.
 
Arsenal: Szczesny - Sagna, Vermaelen, Koscielny, Gibbs - Rosicky (Frimpong 85.), Ramsey (Djourou 93.), A. Song, Arsavin (Walcott 61.) - Van Persie, Gervinho. Menedzser: Arsene Wenger. Kispad: Fabianski, Djourou, Jenkinson, Walcott, Oxlade-Chamberlain, Frimpong, Samah.
 
Sárga lap: Coloccini (45+1.), Barton (77.), illetve Song (29.), Gibbs (48.), Rosicky (52.), Szczesny (77.)
Piros lap: Gervinho (76.)
További eredmények:
Blackburn Rovers-Wolverhampton 1-2 (1-1)
Gólszerző: Fórmica (20.), illetve S. Fletcher (22.), S. Ward (47.)
Fulham-Aston Villa 0-0
Queens Park Rangers-Bolton Wanderers 0-4 (1-0)
Gólszerző: G. Cahill (45+1.), Gabbidon (67. - öngól), Klasnic (70.), Muamba (79.)
Wigan Athletic-Norwich City 1-1 (1-1)
Gólszerző: B. Watson (21. - tizenegyesből), illetve Hoolahan (45.)
Liverpool-Sunderland 1-1 (1-0)
Gólszerző: Suárez (12.), illetve S. Larsson (57.)
Vasárnap:
Stoke City-Chelsea 14:30 ó
West Bromwich Albion-Manchester United 17 ó
Hétfő:
Manchester City-Swansea City 21 ó
A Tottenham Hotspur-Everton mérkőzés későbbre halasztva