Karrier

Ez lesz Wenger utolsó szezonja az Arsenalnál?

A francia szakember már tárgyalt a Man. City és a PSG vezetőivel is

A goal.com nemzetközi hírportál arról ír, hogy Arsene Wenger már közölte barátaival, hogy a szombaton (ma) rajtoló szezon az utolsó, amit az Arsenal kispadján tölt.

Wenger 15. idényét kezdi az Arsenal kispadján, és lehet, hogy ez lesz az utolsó

A francia szakembernek még három év van hátra szerződéséből, de a hozzá közel állóknak már elismerte, hogy hivatali ideje a végéhez közeledik az Emiratesben. Attól tart, hogy az új tulajdonos, Stan Kroenke érkezésével csökkenni fog a befolyása, és a szurkolók sem elégedettek vele, tekintve, hogy 2005-ben nyert utoljára trófeát a csapat. A menedzser a legutóbbi, hatodik eredmény nélküli idény után megígérte a drukkereknek, hogy jelentős erősítések várhatóak a nyáron, de eddig csak a Lille elenfántcsontparti támadója, Gervinho, és Southampton csodagyereke, a 17 éves, több poszton is bevethető középpályás Alex Oxlade-Chamberlain érkezett. Távozott viszont Gael Clichy a Man. Citybe, és Cesc Fabregas, valamint Samir Nasri klubváltásához is csak a hivatalos bejelentés hiányzik.

A portál értesülései szerint Wenger májusban találkozott a Manchester City sportigazgatójával, Brian Marwoodaal és ügyvezetőjével, Garry Cookkal, bár azt nem tudni, hogy melyik fél kezdeményezte a megbeszélést. De Wenger a Paris Saint-Germain új, katari tulajdonosaival is egyeztetett a nyáron, így az is elképzelhető, hogy visszatér hazájába.Wenger ezt a lehetőséget később egy interjúban elutasította, de azt elismerte, hogy már régóta baráti kapcsolatokat ápol a párizsi klub vezetőivel.

A 61 éves Wenger 1996 óta irányítja az Ágyúsokat, ezzel ő a rekorder a klubnál. 15 év alatt három Premier League-et, négy FA-kupát és négy Szuperkupát nyert vele az Arsenal.