NB I előzetes

A Siófok elhallgattatná Bödét Pakson

  • Göbölyös János

Az OTP Liga 5. fordulójában szombaton hat mérkőzést rendeznek. A legutóbb Újpesten győztes, és ezzel a hatodik helyre ugró Paks az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó, tizenegyedik Siófokot látja vendégül.


Sokan csalódtak a Paksban, egy héttel ezelőtt nem azt kapták a csapattól, amire számítottak. Leginkább Újpesten bíztak abban, hogy Kis Károly játékosait megviselte a Hearts elleni skóciai Európa Liga-kiesés, és fáradtan, dekoncentráltan érkeznek haza. Ehhez képest 2-0-ra lehozták a Megyeri úti bajnokit, és ez még akkor is bravúr, ha a lilák ellen mostanában nem kell megszakadni senkinek, ha nyerni akar…Az elmúlt hét arra mindenképpen elegendő lehetett a paksiak számára, hogy regenerálódjanak, és az újabb siker reményében fogadják azt a Siófokot, amely kezd kétarcúvá válni. A Balaton-partiak két idegenbeli meccsüket elveszítették, gólt sem szereztek, míg otthon lenullázták az Újpestet (az első fordulóból elmaradt mérkőzésüket jövő héten szerdán játsszák hazai pályán a Videoton ellen). OTP Bank Liga 5. forduló
MVM Paks–BFC Siófok
Paks, 08.13., szombat, 19.00  Vezeti: Szabó Zsolt (Vámos T., Varga Zs.)
Hathárom-tipp: 1


- Ahogy az előző szezonban is tapasztalhattuk, mostani ellenfelünk, a Siófok nagyon szervezetten játszó csapat, ez az eddigi mérkőzéseiből is mindenki számára kiderülhetett – nyilatkozott Kis Károly vezetőedző a paksifc.hu-nak. - Ezért biztos vagyok abban, hogy nehéz mérkőzés előtt állunk. Az Újpest ellen megnyert találkozó után is szeretnénk folytatni a pontgyűjtést, mivel a mezőny első felében akarunk maradni. Túl vagyunk az Európa Liga-mérkőzéseinken, hat nemzetközi kupa-meccset játszottunk, úgy érzem, hogy derekasan helytálltunk, hiszen eljutottunk a harmadik körig. Most azonban jönnek az új feladatok, az új kihívások. Ezek közé tartozik a Siófok elleni mérkőzés, amelyen ötletes, és eredményes játékkal szeretnénk kirukkolni, ugyanakkor a védekezésünket is jól meg kell szervezni. Amennyiben ezeknek a feltételeknek eleget tudunk tenni, akkor szerintem nem lehet semmi baj, és itthon tudjuk tartani a három pontot.

Horváth Károly, a siófokiak szakmai igazgatója az nb1.hu-nak adott nyilatkozatában egy félmondat erejéig felelevenítette a két csapat elmúlt szezonbeli mérkőzéseit (0-0 Pakson, 3-1-es vereség Siófokon), és abban bízik, hogy ezúttal sem kell pont nélkül távozniuk:
- Számunkra egyik találkozó sem könnyű, pláne nem egy Európa Ligában szerepelt csapat ellen. De készen állunk a feladat megoldására, jól ismerjük a paksiakat, jó emlékeink vannak az előző paksi mérkőzésekről, igaz, a siófokiakról kevésbé... Remélem, hogy a játékosok meg tudják oldani a feladatukat, és másnap nem Bödétől lesz hangos a sportsajtó.

Forma-index*
(az elmúlt öt mérkőzés alapján)
ellenfél eredmény pontszám
PAKS      
Videoton 0-4 0  
Hearts 1-1 1,25  
Pápa 1-1 1  
Hearts 1-4 0  
Újpest 2-0 2,5  
Aktuális forma-index*   0,95  
SIÓFOK      
Gloria Bistrita 3-2 2  
Videoton II. 1-0 1  
Pápa 0-2 0  
Újpest 2-0 2  
Győr 0-1 0  
Aktuális forma-index*   1,00  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Megpróbáljuk számszerűsíteni, melyik csapat milyen formában várja az aktuális bajnoki mérkőzését. Az értékelésnél mindig a legutóbbi öt találkozót vesszük figyelembe, a különböző meccseket más-más nehézségi fokozatba soroltuk. A győzelemért kétszer annyi pontszám jár, mint a döntetlenért, ha ezt tétmérkőzésen vendégként éri el a csapat, azt 0,5 illetve 0,25 ponttal jutalmazzuk. Az átlagolás után (az öt meccs összpontszámát elosztjuk öttel) a végeredmény megmutatja az adott együttes aktuális formáját. A tévedés jogát természetesen fenntartjuk, hiszen bármikor történhet meglepetés. De hát, ettől (is) izgalmas a játék.

 

Pontozási rendszer
A legutóbbi öt mérkőzésen elért győzelmekért (és döntetlenekért) kapható pontok
Bajnokok Ligája 3,0(1,50)
Európa Liga 2,5(1,25)
NB I 2,0(1,00)
Magyar Kupa 2,0(1,00)
Egyéb nemzetközi 2,0(1,00)
Szuperkupa 1,5(0,75)
Ligakupa 1,0(0,50)
Egyéb hazai 1,0(0,50)