NB I

A Haladás nyerte a nyugati rangadót

  • MTI

Megszerezte első győzelmét a Haladás a labdarúgó OTP Bank Ligában: a szombathelyi csapat a sereghajtó, s továbbra is pont nélküli ZTE felett diadalmaskodott az 5. forduló szombati játéknapján, hazai környezetben.

Halmosiék megszerezték első győzelmüket

Az első 25 perc a Haladásé volt, a vasiak egyre-másra vezették támadásaikat, ám igazán gólveszélyes helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. A félidő derekától kissé alábbhagyott a szombathelyiek harci kedve, ám a ZTE támadójátékáról mindent elmond, hogy az első félidőben kapura sem lőtt.

A 2. félidőt a ZTE kezdte aktívabban, ám pár perc után magára talált a Haladás, kapujához szegezte ellenfelét, s érett az Aczél-legénység vezető találata. A 70. percben Kenesei be is vette a kaput, s a hajrában hiába bújt ki sündisznóállásából a zalai együttes, az igazi helyzetek a vasiak előtt adódtak. Összességében a mérkőzés nagy részét uraló Haladás teljesen megérdemelten nyert.

OTP Bank Liga
5. forduló
Haladás Sopron Bank-ZTE FC 1-0 (0-0)
Szombathely, 7000 néző, V: Solymosi
Haladás: Rózsa - Sluka, Guzmics, Korolovszky, Tóth P. - Nagy I G., Iszlai (Búrány 82.), Kovács I. (Irhás 65.), Halmosi - Kenesei, Vujovic (Orosz 71.)
ZTE:Janic - Kocsárdi, Bogunovic, Bulatovic (Horváth A. a szünetben), Turcsik - Szalai, Kovács Ge., Kamber, Balázs (Kovács Gá. 61.) - Meye (Delic 75.), Bujor
gólszerző: Kenesei (70.)
sárga lap: Irhás (67.), illetve Bogunovic (51.), Bujor (87.)