Csoda

Salvador Cabañas golyóval az agyában is újra pályára lép - videó

Több ezer szurkoló köszöntötte a 18 hónap kihagyás után visszatérő paraguayi csatárt, Salvador Cabañast, akit még 2010 januárjában lőtt fejbe egy drogdíler közvetlen közelről egy szórakozóhelyen.

Több ezer szurkoló látogatott el csütörtökön arra a gálamérkőzésre, amit a paraguayi válogatott vívott a mexikói Club América ellen a mexikóvárosi Azték stadionban. A meccset Salvador Cabañas, az America paraguayi csatára tiszteletére játszották, aki 18 hónap után most tért vissza azt követően, hogy 2010 januárjában egy szórakozóhely mosdójában fejbe lőtték.

Salvador Cabanas 18 hónap után tért vissza a pályára

Cabañast minden valószínűség szerint José Jorge („JJ”) Balderas, az ismert drogdíler lőtte fejbe közvetlen közelről, bár nem tisztázott, hogy rablási kísérletről volt-e szó, vagy összeszólalkoztak a játékos mexikói teljesítménye kapcsán. Balderast végül elfogták, jelenleg is börtönben van.

Bár a golyót az orvosok szerint túl veszélyes lett volna megpróbálni eltávolítani az agyából, ezért az a mai napig ott van, Cabañas felépült sérüléséből, és a gálamérkőzésen nyolc percre pályára lépett az América színeiben az első félidőben, majd további tízre Paraguay oldalán is a másodikban. A 0-0-ra végződő mérkőzés összefoglalóját alább megtekinthetitek

A meccset követően mindkét csapat edzője örömét fejezte ki, hogy játékosuk visszatért:

„Áldás, hogy egészséges maradt. Áldás, hogy örülhetünk ennek a mérkőzésnek és hogy egészséges maradt ez után a szörnyű eset után. Áldás, hogy láthattuk őt az América és Paraguay mezében” – mondta Carlos Reinoso, az América edzője.

Francisco Arce, a paraguayi válogatott szövetségi kapitánya így nyilatkozott: „Nagyon népszerű fiú és azt hiszem, hálásak lehetünk, hogy azok után, amin keresztül ment, még mindig erős és egészséges. Az a legfontosabb, hogy a barátaival lehet. Hogy visszatér-e a futballhoz, az teljesen másodlagos.”

Maga Cabañas természetesen egy kicsit másképp gondolkodik erről: „[A focit] mindennél jobban szeretem, ezt akarom csinálni, ez a munkám. Jó formában akarok visszatérni a pályára és hatalmas mérkőzéseket akarok játszani” – mondta el egy interjúban a mérkőzés előtt.