Jégkorong

Mihály Árpád mégsem lesz a Jekatyerinburg játékosa

  • MTI

Mihály Árpád visszatér a Fehérvár jégkorongcsapatához, miután nem sikerült az orosz profiligában (KHL) érdekelt Avtomobiliszt Jekatyerinburghoz igazolnia. A csatár péntek este már pályára lépett magyar klubjának idénybeli első edzőmérkőzésén.

A 31 éves, csíkszeredai születésű hokis a múlt hétig a KHL-es klubbal készült, és csapaton belüli két edzőmérkőzésen is pályára lépett. Amint Mihály az MTI-nek elmondta: a légiósoktól többet várnak el, mint amit ő nyújtani tudott.

"Noha elégedettek voltak a teljesítményemmel, és így is leigazolták volna, de a papírmunka, például a munkavállalási engedély kiváltása egy hónapig is eltartott volna, és addigra már beindul a szezon. Így aztán örömmel visszatértem Fehérvárra, itt amúgy is jól érzem magam. A hétvégére kell választ adnom, hogy elfogadom-e a klub ajánlatát, de úgy látom, nem lesz akadály" - fogalmazott Mihály, akinek még nincs érvényes szerződése. Hozzátette: csütörtökön már aláírta azt a papírt - az úgynevezett sárga kártyát -, amely révén lehetősége lesz a magyar válogatottban szerepelni, amennyiben megkapja a magyar állampolgárságot.

Mihály a legutóbbi két idényben az osztrák élvonalban (EBEL) is érdekelt Fehérvárt erősítette, 99 alapszakasz-mérkőzésen 88 pontot szerzett. Játszott már a tengerentúlon is, többek között az NHL-es Philadelphia, Ottawa és Pittsburgh tartalékegyüttesében jutott szóhoz.

A péntek esti felkészülési találkozón, amelyen az EBEL-csapat játszott a magyar ob I-ben szereplő együttessel, végül a "nagyok" 8-4-re nyertek.