Torna

Az edző szerint jól sikerült a női csapat amerikai felkészülése

  • MTI

Sikeresen zárta az Egyesült Államokban megtartott edzőtáborozást az augusztus végén sorra kerülő világbajnoki válogatóra készülő magyar női tornászválogatott.

A honi szövetség (MATSZ) pénteki tájékoztatása szerint a Böczögő Dorina, Gombás Laura, Lónai Hajnalka, Divéky Luca, Redl Roxana, Austin Sheppard összetételű csapat Dallas külvárosában, Planóban, két héten keresztül naponta két edzésen vett részt, s Draskóczy Imre vezetőedző tájékoztatása szerint ezalatt az idő alatt teljesen összekovácsolódott az együttes.

A szakember azt mondta, két komoly szakmai nyereséggel zárult az egyesült államokbeli edzőtábor, egyrészt a lányok teljesen befogadták a már magyar színekben versenyző, amerikai Sheppardot, másrészt kialakult egyfajta egészséges rivalizálás Böczögő és Sheppard között, így a két tornász mind a négy szeren egyre jobb és jobb teljesítményre sarkallja egymást.

"Szenzációs edzőtábort zártunk, ilyen jól még soha nem sikerült" - idézte a MATSZ közleménye Draskóczyt. "Nagyon büszke vagyok a lányokra, hiszen a kiváló teljesítmények mellett teljesen egységessé vált a csapat. Austin megtalálta helyét az együttesben, és a csapat is teljesen elfogadta."

A női válogatott Tóth Renátával és Szabadffy Szilviával kiegészülve hétfőtől augusztus 31-ig, a férfi és női vb-válogatóig Tatán készül, Sheppard viszont csak augusztus 27-én csatlakozik az együtteshez, addig ugyanis Amerikában edz.

Az olimpiai kvalifikációs torna-világbajnokságra október 8. és 16. között kerül sor Tokióban.