Sportlövő Eb

A mezőny második felében a férfi skeetesek

  • MTI
megosztom

Somogyi Árpád és Bokor Bálint is a mezőny második felében végzett a belgrádi sportlövő Európa-bajnokság utolsó olimpiai számában, s férfi skeetlövők versenyében.

Már az első nap után szinte biztos volt, hogy egyiküknek sem lesz esélye a hatos döntőbe kerülni, illetve olimpiai kvótát szerezni, mivel Somogyi (71 korong) négy, Bokor (70 korong) pedig öt hibával állt. A pénteki folytatásban - a viadal honlapja szerint - az 50 lövésből mindketten hármat hibáztak, így előbbi 118 találattal 51., utóbbi pedig 117-tel 58. lett.
   
Az Eb-n így egyetlen magyar lövőnek sem sikerült ötkarikás helyet szereznie, azaz jelen állás szerint továbbra is hárman, Sidi Péter (puska), Csonka Zsófia (pisztoly) és Bognár Richárd (dupla trap) lehetnek ott majd a jövő évi londoni olimpián.
   
A koronglövőknek már csak a szeptemberi, szintén belgrádi világbajnokságon, míg a puskásoknak és pisztolyosoknak a jövő évi légfegyveres Európa-bajnokságon lesz lehetőségük a kvótaszerzésre.
   
A kontinensviadal szombati utolsó napján Sidi Péter próbálja majd megvédeni címét a 300 méteres nagyöbű sportpuska 3x40 lövéses összetett számában. A komáromi lövő múlt vasárnap az olimpia műsorán szereplő kisöbű szabadpuska összetett versenyében meg tudta ismételni két évvel korábbi Eb-győzelmét.

megosztom