Női foci

Tucatnyi gólt lőtt az MTK a BL-selejtező első mérkőzésén

Óriási különbséggel, 12-0-ra nyerte első mérkőzését az MTK a női Bajnokok Ligája 2-es selejtezőcsoportjában. A magyar csapat "áldozata" a lett Liepajas Metalurgs volt.

A nyolc csoportban zajló selejtezők közül a magyar bajnok a December 1. névre hallgató portugál együttes otthonában, Sintrában szerepel, ahol a házigazdák mellett az izraeli ASA Tel Aviv és a lett Liepajas Metalurgs az ellenfele.

Az első fordulóban utóbbival mérkőztek meg a mieink, és egyértelműen jobbnak bizonyultak. Az első gól ugyan viszonylag későn, csak a 44. percben született meg Méry Rita révén, de az előnyt még a szünet előtt megduplázta az MTK csapakapitánya tizenegyesből, aminek kapcsán a lettek kapitányát, Abolinát ki is állították.

A második félidőben aztán lehengerelte ellenfelét a magyar csapat, még 10 gólt hozzátettek az addigi terméshez, így magabiztosan nyertek, és mivel a portugálok és az izraeliek 1-1-es döntetlent játszottak, vezetik is a csoportjukat. A legeredményesebbek a már említett Méry Rita és Papp Dóra voltak, fejenként 4-4 góllal.

Érdekes egyébként, hogy nem az MTK aratta a játéknap legnagyobb különbségű győzelmét, a ciprusi Apollon Limasszol ugyanis hazai pályán 14-0-ra nyert a luxemburgi Progrés Niedercorn ellen a 7-es csoportban.

Az MTK további mérkőzéseit augusztus 13-án, szombaton és 16-án, kedden játssza. A csoportgyőztesek és a két legjobb csoportmásodik a Bajnokok Ligája legjobb 32 csapata közé kerülnek.

Női labdarúgó Bajnokok Ligája
Selejtező, 2-es csoport
MTK-Liepajas Metalurgs 12-0 (2-0)
gólszerzők: Méry (44., 45+3. - büntetőből, 60. - büntetőből, 66.), Papp D. (51., 58., 65., 89.),
Nagy L. (74., 90+1.), Godvár (77.), Gál T. (80.)