Barcelona

Piqué és Busquets játéka is kérdéses a Real ellen

Elképzelhető, hogy sem Gerard Piqué sem Sergio Busquets nem léphet pályára vasárnap a Real Madrid elleni Szuperkupa-finálé első mérkőzésén, miután mind a ketten sérülést szenvedtek az olaszországi barátságos találkozón.

Vezéráldozatok?

A szerdán Bariban megrendezett mérkőzésen Olaszország 2-1-re legyőzte Spanyolország legjobbjait. A találkozó félidejében a Barcelona hátvédjét, Gerrard Piquét lecserélte Vincent Del Bosque szövetségi kapitány, aki sántítva hagyta el a játékteret. A helyére érkező Busquets a mérkőzés után térdproblémákra panaszkodott - Josep Guardiola foghatja a fejét..

"Busquets sérülése nem annyira vészes, Piqué problémája viszont komolynak tűnik. Ha az elkövetkező néhány napban nem történik semmi, akkor talán felépülhet vasárnapig " - mondta Juan Cota, a spanyolok fizikoterapeutája a mérkőzés után.

A Barcelona két kulcsemberének sérülése felerősítheti azokat a hangokat, melyek eltörölnék az augusztusi barátságos válogatott mérkőzéseket. Ez ügyben nemrégiben - másokkal együtt - Josep Guardiola is tiltakozott a FIFA-nál: indoklásul azt hozták fel, hogy az egyesületeknek legalább három napig nélkülözniük kell a futballistákat, akik ráadásul ilyenkor még nincsenek megfelelő állapotban. A nélkülözés mellett ezúttal a sérülés okozhat nagyobb gondot a Barcelonának, amely vasárnap Madridban kell hogy helyt álljon, Carles Puyol és most már elképzelhető, hogy Piqué nélkül. A játékmester Xavi szintén sérüléssel bajlódik, kedden el is hagyta a válogatottat, és visszatért Barcelonába, de a hírek szerint az ő játékára számíthat Guardiola vasárnap.