Brazil válogatott

Julio César nem kér türelmet a szurkolóktól

megosztom

A brazil válogatott mostanában nem hozza az eredményeket, nem sikerült jól számukra a Copa América sem, és szerdán Németországtól is kikaptak barátságos mérkőzésen. Emiatt egyre erősödnek a Mano Menezes szövetségi kapitányt kritizáló hangok, és a Selecao kapusa, Julio César sem erőlködött, hogy megvédje magát és a csapatot, mondván, a brazil szurkolóknak csak a győzelem elfogadható.

A júliusi Copa Américát a legjobb nyolc között fejezte be a végső győzelemre is esélyesnek tartott brazil csapat, szerdán pedig 3-2-re kaptak ki a német válogatottól Stuttgartban. Julio César szerint felesleges lenne nyugtatgatni az egyre dühösebb szurkolókat.

Julio César a Brazília-Paraguay mérkőzés tizenegyespárbajában a Copa América negyeddöntőjében 2011 júliusában

"Nem kérek türelmet, mert a fociban az eredmények a fontosak, és amikor nem jönnek az eredmények, természetes, hogy elégedetlenek a drukkerek. A brazilok nagyon szenvedélyesek. A győzelem örömünnepet, a vereség balhét szül. De biztos vagyok benne, hogy a 2014-es, hazai rendezésű világbajnokságon együtt fogunk ünnepelni. A hátralévő időben fel kell ismernünk a hibáinkat, és ki kell azokat javítanunk" - mondta az Inter kapusa.

A portás egyébként a vereség ellenére sem volt elégedetlen a szerdai találkozó után, mivel szerinte ők ugyanúgy nyerhettek volna, ahogy az a németeknek végül összejött.

"Egyenlő felek küzdelme volt. Németország büntetőből szerzett vezetést, és az ilyen nagy csapatok meccsein mindig nagy előnybe kerül, aki az első gólt lövi. Szórakoztató mérkőzés volt, és jóval több helyzetünk volt, mint ahányat belőttünk" - összegzett Julio César.

Az utóbbi idők gyenge eredményeit valószínűleg könnyen feledtetheti a brazil válogatott, ha szeptemberben legyőzi az örök rivális argentinokat, akikkel az utoljára 1976-ban kiírt, mindig a két csapat részvételével megrendezett Copa Roca keretei között mérkőzik meg.

megosztom