Labdarúgás

Visszavághatunk a szovjeteknek a Telki FociFesztiválon

  • MTI
megosztom

Az 1986-os magyar és szovjet válogatott is összecsap augusztus 27-én a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) telki edzőközpontjában sorra kerülő FociFesztiválon.

Az 1986-os mexikói világbajnokságon a Szovjetuniótól elszenvedett 6-0-ás vereség 25. évfordulóján újra összeáll az eddigi utolsó magyar nemzeti tizenegy, amelyik kivívta a vb-részvételt. Emellett a nézők ismét láthatják 1996-os atlantai olimpián szerepelt csapatot, továbbá Egervári Sándor szövetségi kapitány bemutató edzését is.

A fesztiválon minden, labdarúgáshoz kapcsolható szakág megjelenik, a gombfocitól kezdve a futsalon, a csocsón és a freestyle-on át egészen a strandfociig. A legügyesebbek 11-es rúgó és dekázóversenyben is kipróbálhatják magukat. Az eseményen valamennyi klubnak, szakágnak és akadémiának külön sátra lesz, ahol a rajongók találkozhatnak kedvenceikkel. A szervezők hagyományteremtő céllal hozták létre a FociFesztivált, amely minden évben vendégül lát egy másik sportágat, s idén a sakkra esett a választás.    

A rendezvényre 500 forint lesz a belépő, a befolyó összeget pedig jótékony célra ajánlják majd fel. Az érdeklődők a Széll Kálmán térről indított buszjáratokkal is eljuthatnak a helyszínre.

megosztom